Pentru a face un lucru bine avem nevoie de timp, acumulare de informații și mai ales practică. Am în minte expresia unui fost domn profesor: „Practica ne omoară.”

Abundă internetul de informații, iar pe grupurile de facebook specializate, oamenii își dau sfaturi între ei despre care sunt cele mai bune variante. Nu este un lucru rău, dar eu de exemplu (poate și tu) am tendința să mă panichez atunci când văd că oamenii vorbesc despre atât de multe lucruri despre care eu nu am auzit și mi se pare că nu o să ajung niciodată să le înțeleg. Așa că „tehnica mea”, dacă o pot numi astfel este să dedic timp unui instrument financiar până când îl înțeleg și văd cum funcționează, iar atunci când am nelămuriri pot apela la cunoștințele celor activi pe aceste grupuri.

Ce am învățat până acum?

  • Am înțeles cum funcționează depozitele bancare, despre care voi scrie în articolul de miercurea viitoare. Pentru mine acest instrument este o variantă bună atâta timp cât nu am curaj sau nu am cunoștințele necesare să trec la ceva mai complex. Deși în cele mai multe dintre cazuri inflația este mai mare decât dobânda câștigată, nu mă sperie să îmi țin banii într-un depozit atâta timp cât știu că este o etapă de trecere.
  • Este important să deținem cunoștințe de bază din economie și finanțe, de ce nu și de contabilitate și să fim la curent cu legislația sau măcar să înțelegem anumite aspecte care ne pot influența veniturile și economiile într-un fel sau altul. De asemenea, este important să învățăm despre optimizarea financiară. În timpul facultății am avut diferite job-uri, printre care și un job în care mă loveam de legislația franceză zi de zi. A fost în timpul acelui job când am învățat că în sistem există multe căi legale, multe soluții și multe porți la care putem bate atunci când deținem informația.  Acest lucru este benefic nu doar când vine vorba de investiții, dar și în viața de zi cu zi. Un om informat este un om puternic, nu?

După cum puteți observa sunt deja mulți termeni pe care trebuie să îi înțelegem  fie singuri, fie cu ajutorul altor persoane mai experimentate. Important este să avem răbdare și să luăm lucrurile pas cu pas.

Pe site-ul Investestelabursa.ro găsiți o secțiune specială dedicată cursurilor de investiții în format video. Rareș a reușit să compună o colecție de cursuri de investiții realizate de cei mai importanți educatori financiari din România.

Cursuri video de investiții

Înregistrările conferinței Money Days

Conferința Money Days a adunat încă de la prima ediție aproape 300 de participanți și s-a bucurat de un succes enorm. Timp de două zile 12 speakeri au livrat 15 prezentări care au acoperit tot ce înseamnă: finanțe personale, gestionarea banilor în familie, creșterea veniturilor, investiții în imobiliare, fonduri mutuale, investiții la bursă, criptomonde, investiții imobiliare dar și declararea câștigurilor de investiții

Înregistrarea prezentărilor este disponibilă la un preț promoțional dacă folosești codul de reducere RARESV

Curs video gratuit – Online Trading Masterclass

Online Trading Masterclass organizat de XTB a reprezentat o premieră pentru comunitatea de educatori financiari din Romania reunind în aceeași zi într-un singur webinar 10 educatori financiari și investitori individuali care au împărtășit informații valoroase din experiența lor. Poti accesa toate înregistrările video după ce ți-ai făcut un cont gratuit.

Curs video – Investiții inteligente și surse de venit pasiv

Cursul “Investiții inteligente și surse de venit pasiv” este un curs practic de investiții care abordează pe rând o serie de instrumente de venit pasiv pornind de instrumentele cu venit fix dar abordând și teme cum ar fi investițiile imobiliare sau investițiile în cripto-monede. Este vorba de peste 11 ore de material video în care vei învăța foarte multe informații despre instrumentele în care poți investi chiar de mâine.

Alte resurse utile pentru investiții de succes

Jurnalul Investitorului

Un produs gândit și creat de un investitor la bursă și dedicat celor care vor să învețe să analizeze și să facă investiții bine documentate.Am creat acest produs pentru a veni în întâmpinarea investitorilor la bursă care doresc să-și construiască o strategie stabilă de investiții sau celor care deja au un set de reguli bine stabilite, dar doresc să-și structureze ideile de investiții într-un jurnal. Deprinderea unui obicei de a nota fiecare investiție făcută și revizuirea notițelor din trecut, îți poate semnala aspectele bune sau mai puțin bune din investițiile realizate. 

Comunitatea Investestelabursa

Zona membrilor Investestelabursa.ro dorește să fie un loc unde investitorii să găsească diverse instrumente cu ajutorul cărora să poată lua cele mai bune decizii de investiții. Odată autentificată în cadrul secțiunii speciale a site-ului, vei avea acces la două tipuri de agregatoare financiare care conțin informații despre cele mai importante 30 de companii din indicele BET-PLUS, un tabel al celor mai recente rezultate financiare dar și webinarii video și articole exclusive.

Fiți curajoase! Îndrăzniți!

Bianca Oneta