Cursuri de investiții

Colecția de cursuri de investiții dorește să vină în întâmpinarea tuturor investitorilor atât a celor care fac acum primii pași în lumea investițiilor la bursă dar și a celor cu mai multă experiență cu o serie de cursuri online în format video sau PDF. Cursurile prezentate în această secțiune abordează teme pornind de la instrumente de economisire până la investiții în criptomonede sau obligațiuni.

Colecția de cursuri de investiții te vor ajuta să ai o viață mai prosperă șă-ți construiești o serie de venituri pasive și să înțelegi mai bine instrumentele financiare prezente pe piață.

Indicele BVB-Sentiment

Valoarea indicelui BVB-Sentiment

Indicele dorește să fie un barometru a stării emoționale a investitorilor de pe bursă. Mai exact, încearcă să surprindă gradul de optimism sau de pesimism a investitorilor. Valoarea lui variază între 0 și 100 adică între panică extremă și euforie. BVB-Sentiment este inspirat după indicele Fear & Greed al celor de la CNN. Valoarea indicelui BVB-Sentiment se calculează analizând evoluția săptămânală a celor 12 companii ce compun indicele bursier BET. Indicele experimental BVB-Sentiment a fost creat cu scopul de a oferi investitorilor un indicator al sentimentului ce domină piața la un anumit punct. Acesta dorește sa fie un barometru al stării emoționale și poate ajuta investitorii sa ia decizii de a intra sau de a iesi din piață.