Jurnalul Investitorului

Jurnalul Investitorului este primul produs de acest tip dedicat exclusiv investitorilor la Bursa de Valori București. Am creat acest produs pentru a veni în întâmpinarea investitorilor la bursă care doresc să-și construiască o strategie stabilă de investiții sau celor care deja au un set de reguli bine stabilite, dar doresc să-și structureze ideile de investiții într-un jurnal. Deprinderea unui obicei de a nota fiecare investiție făcută și revizuirea notițelor din trecut, îți poate semnala aspectele bune sau mai puțin bune din investițiile realizate. 
Menținerea, pe termen lung a unui jurnal a investițiilor realizate, a gândurilor, deciziilor și a stării emoționale din acea perioadă, poate fi un factor esențial în procesul de educare în domeniul bursier. Jurnalul personal de investiții va deveni astfel o “foaie de parcurs” a călătoriei tale în universul investițiilor la bursă, care îți va indica de unde ai pornit, unde ai ajuns dar mai ales cum ai ajuns acolo.

Comanda

Cursuri de investiții

Colecția de cursuri de investiții dorește să vină în întâmpinarea tuturor investitorilor atât a celor care fac acum primii pași în lumea investițiilor la bursă dar și a celor cu mai multă experiență cu o serie de cursuri online în format video sau PDF. Cursurile prezentate în această secțiune abordează teme pornind de la instrumente de economisire până la investiții în criptomonede sau obligațiuni.

Colecția de cursuri de investiții te vor ajuta să ai o viață mai prosperă șă-ți construiești o serie de venituri pasive și să înțelegi mai bine instrumentele financiare prezente pe piață.

Vezi cursurile

Indicele BVB-Sentiment

Valoarea indicelui BVB-Sentiment

Indicele dorește să fie un barometru a stării emoționale a investitorilor de pe bursă. Mai exact, încearcă să surprindă gradul de optimism sau de pesimism a investitorilor. Valoarea lui variază între 0 și 100 adică între panică extremă și euforie. BVB-Sentiment este inspirat după indicele Fear & Greed al celor de la CNN. Valoarea indicelui BVB-Sentiment se calculează analizând evoluția săptămânală a celor 12 companii ce compun indicele bursier BET. Indicele experimental BVB-Sentiment a fost creat cu scopul de a oferi investitorilor un indicator al sentimentului ce domină piața la un anumit punct. Acesta dorește sa fie un barometru al stării emoționale și poate ajuta investitorii sa ia decizii de a intra sau de a iesi din piață.

Mai mult

Fonduri de investiții în acțiuni

Fondurile de investiții cunoscute și sub numele de fonduri mutuale sunt organisme de plasament colectiv, ceea ce înseamnă ca adună bani de la mai mulți investitori și îi investesc în diverse tipuri de intrumente financiare în funcție de politica de investiții defintă în prospect.

Fondurile de investiții distribuie unități de fond investitorilor care reprezintă de fapt o diviziune unitară a activului administrat. Valoarea unității de fond este calculată zilnic în cazul fundurilor deschise de investiții astfel încât investitorul este în permanență la curent cu valorea investiției plasate în acel fond. Investițiile în funduri mutuale sunt recomandate persoanelor ce nu au o experiență avansată în domeniul financiar sau nu au timp suficient pentru a realiza investiții pe cont propriu dar în același timp își doresc randamente mai mari decât cele oferite de clasicele dopozite bancare.

Vezi fondurile