De-a lungul timpului am primit de mai multe ori întrebarea: “Imi poți recomanda te rog un tutorial de investiții“. Deoarece nu știam ce tutorial să recomand, m-am horât să creez eu unul selectând cele mai bune materiale pe care le-am creat de-a lungul timpului și totodată creând noi materiale exclusive pentru acest tutorial -> Primeste tutorialul gratuit

Seria de tutoriale Resurse utile pentru investiții de succes la bursă dorește să vină în întâmpinarea micilor investitori cu o serie de materiale gândite pentru a introduce persoanele care nu au mai luat contact până acum cu fenomenul investițional în universul investițiilor la bursă.

Cum poți accesa tutorialul de investiții?

Materialele tutorialului îți vor fi transmise pe e-mail zi de zi de îndată ce te abonezi și confirmi că vrei să primești aceste e-mail-uri. În fiecare zi vei primi pe e-mail o nouă lecție împreuna cu un ebook în format PDF astfel încât să ai timp să studiezi toate materialele pe care ți le-am pregătit.

Am structurat informațiile într-un format ușor de urmărit și de înțeles astfel încât la finalizarea tutorialului de investiții să ai o înțelegere mai bună a tot ce însemnă bursa și care sunt instrumentele financiare prin intermediul cărora îți poți construi un portofoliu de investiții.

Ce conține seria de tutoriale de investiții la bursă?

Materiale video

Ebook-uri gratuite

Totul gratuit

1. Ce înseamnă să investești la bursă?

Prima parte este tutorialului de investiții conține o serie de video-uri pe care le-am realizat de-a lungul timpului care te vor ajuta să înțelegi de ce este important să-ți construiești un portofoliu de investiții și care sunt pașii pe care trebui să-i faci înainte de a investi. Vei înțelege de unde vine frica legată de domeniul investițiilor a multor investitori și cum poți trece peste această frică.

2. Instrumentele financiare și riscurile cu care vin?

Vom discuta despre principalele instrumente financiare disponibile pe piață: actiuni, obligațiuni, titluri de stat, aur sau ETF-uri, CFD-uri etc. Deoarece mulți investitori care fac pasul către bursă doresc să-și construiască un portofoliu de investiții pe termen lung am inclus în acest tutorial de investiții un exemplu în acest sens împreună cu rezultatele obțiunte după 18 ani. Rezultatele sunt uimitoare!

BONUS! Tutorial DIVIDENDE

  • ce sunt dividendele?
  • cum profiti de dividende?
  • ce este calendarul dividendelor?
  • ce castiguri aduc dividendele?

3. Cum analizezi o companie listată la bursă?

Am pregătit un tutorial detaliat din care vei afla cum trebuie să studiezi o companie listată la Bursa de Valori București pornind de la informațiile disponibile pe site-ul brusei. Vom intra împreună pe site-ul Bursei de Valori București și vom lua pas cu pas toate informațiile disponibile pe pagina unei companii, le vom detalia pentru a vedea care sunt informațiile ce ne pot fi de ajutor și cum le putem folosi în strategia de investiții.

4. Cum interpretezi rezultatele financiare publicate de companii?

Creșterea sau scăderea prețului unei acțiuni pe bursă este influențată de rezultatele financiare publicate de acea companie sau de așteptările investitorilor pentru următoarele rezultate financiare. Așadar, intepretarea rezultatelor financiare ne poate ajuta să înțelegem dacă o companie a raportat rezultate financiare bune și are potențial să se aprecieze pe bursă sau dimpotrivă a raportat rezultate financiare proaste și a dezamăgit investitorii.
Chiar dacă pare o muncă foarte complexă dedicată absolvenților de studii economice, analiza rezultatelor financiare nu e atât de complicată precum pare.

5. Care este cel mai bun moment pentru a investi?

În fiecare zi mii de investitori cumpără sau vând acțiuni sau alte instrumente financiare la bursă. Fiecare participant are motivele lui pentru care investește, unii sunt simpli investitori ce caută un randament mai bun pentru economiile lor alții reprezintă fonduri de pensii sau fonduri de investiții ce doresc să obțină randamente bune pentru banii oferiți de participanți. În acest tutorial de investiții vei afla cum poți interpreta graficele de preț și ce semnale pot indica o oportunitate de cumpărare sau marcarea profitului.

Primește gratuit tutorialul de investiții pe mail