Unele persoane consideră investițiile la bursă ca fiind greu de realizat din cauza timpului necesar realizării acestora. Timpul, împreună riscul asociat acestor tipuri de investiții și lipsa de cunoștințe sunt cele mai întâlnite motive pentru care mulți români stau încă departe de investițiile la bursă.

Puține persoane știu însă că realizarea unei investiții la bursă durează mai puțin de 2 minute odată ce investitorul are un cont de investiții deschis la un broker autorizat. Investițiile Bursa de Valori București se realizează online prin intermediul unei platforme de tranzacționare iar cumpărarea de acțiuni la OMV-Petrom sau Banca Transilvania nu este cu mult mai dificilă decât depunerea unei comenzi pe site-ul unui magazin online.

Deschiderea unui cont de investiții la un broker autorizat din România nu e nici aceasta o provocare majoră toate demersurile putând fi realizate online ca și în cazul deschiderii unui cont pe site-ul unui magazin online.

Trei resurse utile pentru investiții la bursă

  1. Investiții la bursă cu bani puțini
  2. Cum câștigi al 13-lea salariu?
  3. Cum economisești înainte de a investi la bursă

Adevărata provocare vine însă în momentul când trebuie să decizi în ce companii sau instrumente financiare să-ți investești banii.

Analiza diverșilor indicatori financiari sau tehnici poate dura în acest caz câteva ore depinzând de strategia de investiții și rigurozitatea cu care fiecare investitor își face calculele.

Continuând paralela începută anterior cu magazinul online, probabil mulți dintre voi v-ați confruntat deja cu o situație similară în care a trebuit să alegeți un produs (gadget sau produs vestimentar) dintre mai multe variante și a trebuit să analizați diverse aspecte înainte să luați o decizie.

Dacă în cazul achiziției unui smartphone un pasionat de gadget-uri se uită la tipul procesorului, tipul ecranului, rezoluția display-ului, mărimea memoriei RAM și multe alte aspecte de ordin tehnic, un investitor la bursă atunci când face o analiză are în vedere și el diverse aspecte tehnice cum ar fi: marja netă, rentabilitatea capitalurilor proprii, valoare PER și valoarea estimată a dividendului.

Desigur, nu toată lumea are cunoștințele și răbdarea necesară să analizeze de fiecare dată toate plusurile și minusurile unui produs. Sunt multe persoane care atunci când sunt puse în fața unei alegeri între două sau mai multe produse ori achiziționează produsul mai scump sau care este fabricat de un brand cunoscut, din dorința de a merge la sigur, ori aleg produsul cel mai ieftin.

Pentru aceste tipuri de persoane, care nu au cunoștințele sau răbdarea necesară unei analize mai amănunțite a investițiilor bursiere, instituțiile financiare au creat două tipuri de instrumente financiare: ETF-urile și fondurile de investiții.

Cursuri de investiții pentru începători

  1. Investiții inteligente și surse de venit pasiv
  2. Adevărul despre banii tăi

Aceste instrumente oferă o modalitate foarte ușoară de a realiza investiții în diverse instrumente financiare, investiții care sunt administrate de specialiști, manageri de fond și analiști financiari care au sarcina de a obține pentru investitori un randament cat mai ridicat de pe urma banilor investiți.

În concluzie, timpul dedicat investițiilor la bursă nu ar trebui să fie un impediment pentru cei care își doresc cu adevărat să investească. Dacă ai timp să navighezi pe facebook, să urmărești diverse seriale sau să te uiți pe Youtube la filmulețe cu pisici atunci cu siguranță ai timp și pentru investiții la bursă.

Consider că oricine poate dedica o oră din timpul sau la final de săptămână sau la final de lună pentru a arunca o privire peste portofoliul său de investiții sau peste o publicație online de știri financiare. O oră pe lună dedicată analizei companiilor de pe bursă poate însemna câteva sute sau chiar mii de euro în plus în buzunarul tău la final de an.

Vrei să investeși la bursă în 2024?

Ai nevoie de un cont de tranzacționare la un broker autorizat. Deschiderea contului se poate face acum, 100% online, în doar 5 minute, prin intermediul telefonului mobil.

Mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori București și la Bursele Internaționale găsești pe www.goldring.ro. Alege Goldring – intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 23 de ani!