Pentru a identifica companiile subevaluate sau supraevaluate investitorii se folosesc de diferite unelte care le ușurează de multe ori munca în identificarea oportunităților de investiții.

Va voi prezenta în cele ce urmează 4 astfel de intrumente ce ar putea să va fie de folos în activitatea de investitor.

Comunitatea Investestelabursa

Investițiile la bursă necesită o muncă continuă de informare, documentare și analiză iar pentru asta investitorii au nevoie de cele mai bune unelte și surse de informare.

Pornind de la aceste nevoi, în cadrul Comunității Investestelabursa, am construit de-a lungul timpului, o serie de unelte care să-mi ușureze munca de identificare a companiilor sau a instrumentelor în care să investesc.

  • Informații financiare pentru companiile listate la Bursa de Valori București
  • Date financiare istorice începând cu anul 2015
  • Comunitate de investitori pasionați
  • Resurse utile pentru a face investiții bine documentate
  • Comisioane de tranzactionare VIP

Scannerul de companii

Este o unealtă ce permite investitorilor identificarea oportunităților de investiții conform unor factori definiti în prealabil. Factorii folosiți în determinarea companiilor pot fi legați de: volumele de tranzacționare, rapoartele de profitabilitate, gradul de îndatorare, multiplii de evaluare a companiilor și multi alții. Un astfel de instrument este foarte util investitorilor, aceștia putând configura exact parametrii pe care îi consideră importanți și să obțină imediat lista cu companiile ce respectă acele criterii. Scannerul de companii se folosește de obicei pentru a identifica companiile subevaluate ce ar putea înregistra creșteri în următoarea perioadă.

Scanner companii Tradeville

Scanner companii Tradeville

Din păcate un astfel de utilitar nu este disponibil gratuit pe piața din România doar anumite companii de brokeraj punând la dispoziția clienților cu conturi de tranzacționare un astfel de instrument. Puteți testa gratuit un scanner asemănător pentru bursele din Europa și Statele Unite folosind scannerul celor de la Market Watch

Instrument de analiză tehnică

Dacă analiza fundamentală ce presupune studiul rezultatelor financiare ne spune ce anume să cumpăram, analiza tehnică ne spune când anume este cel mai bun moment pentru a face achiziția. Pentru a identifica momentul este foarte important să utlizăm un soft care să ne permită studiul graficelor. La ora actuală cel mai bun instrument de analiză grafică este oferit de cei de la Trading View ce oferă posibilitatea analizei grafice direct din browser folosind cele mai noi tehnologii web. Deasemenea pune la dispoziția investitorilor peste 50 de indicatori tehnici și posibilitatea salvării graficelor. Nu toți brokerii din România oferă platforma de analiză grafică a celor de la Trading View dar daca sunteți interesați să o testați o puteți face gratuit pe Investing.com.

Trei resurse utile pentru investitorii incepatori

  1. Cati bani poti castiga la bursa?
  2. Pensie linistita prin investitii la bursa
  3. Cum investesti in aur?
Grafic saptamanal Transelectrica

Grafic saptamanal Transelectrica – TradingView

Dicționar de termeni bursieri

Cunoașterea și înțelegerea termenilor bursieri este foarte importantă de aceea în primă instanță o familiarizare cu termenii de specialitate este un pas important pentru acomodarea cu domeniul investițiilor la bursă. Puteți găsi explicații detaliate legate de diferiți termeni bursieri în dicționarul bursier oferit de MarketInsider.

Vrei să investeși la bursă în 2024?

Ai nevoie de un cont de tranzacționare la un broker autorizat. Deschiderea contului se poate face acum, 100% online, în doar 5 minute, prin intermediul telefonului mobil.

Mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori București și la Bursele Internaționale găsești pe www.goldring.ro. Alege Goldring – intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 23 de ani!