Am început să mă documentez mai serios despre investițiile la bursă la începutul anului 2015 și vă spun sincer că mi-a fost destul de greu să găsesc informații sau raspunsuri la toate întrebările ce le aveam. Căutam informații, articole și mai ales bloguri ale investitorilor care să povestească experiențele lor investiționale și din care sa învăț ce înseamnă practic să investești la bursă. Folosesc încă multe dintre aceste surse de informare si am sa vi le prezint pe toate în cele ce urmează.

Comunitatea Investestelabursa

Investițiile la bursă necesită o muncă continuă de informare, documentare și analiză iar pentru asta investitorii au nevoie de cele mai bune unelte și surse de informare.

Pornind de la aceste nevoi, în cadrul comunității Investestelabursa.ro, am construit de-a lungul timpului, o serie de unelte care să-mi ușureze munca de identificare a companiilor sau a instrumentelor în care să investesc.

 • Informații financiare pentru companiile listate la Bursa de Valori București
 • Date financiare istorice începând cu anul 2015
 • Comunitate de investitori pasionați
 • Resurse utile pentru a face investiții bine documentate
 • Comisioane de tranzactionare VIP

Educație bursieră

Cred ca cea mai bună sursă de educție bursieră este Ghidul Fluent în Finanțe dezvoltat de Bursa de Valori București. Este un proiect început întai offiline prin cursuri și seminarii ținute în școli la sediile companiilor și care în 2016 a fost transpus și în mediul online. Pe pagina web Fluent în Finanțe veți găsi articole, definiții, sfaturi, video-uri explicative realizate cu manageri de fonduri mutule care cu siguranță răspund la multe din întrebările voastre, așa că va recomand sa le urmăriți pe toate.

Știri

Dacă ești investitor la bursă trebuie să fii la curent cu toate știrile ce apar legate de companiile ce le deții în portofoliu, dar nu numai. În cazul în care ești un investitor activ și ești mereu în căutarea unor noi oportunități de investiții, ar trebui să urmărești știrile legate și de alte companii astfel încât să fii pe fază atunci când apar informații noi ce ar putea influența companiile ce le ai în vedere.

Pentru a fi la curent cu tot ce mișcă pe piață citesc zilnic următoarele publicații online.

 • Ziarul Financiar – urmăresc cu interes secțiunea burse/fonduri mutuale dar am găsit de multe ori informații bune și în scțiunile energie, companii sau bănci. Deși multe articole pot fi citite doar pe bază de abonament de multe ori titlurile articolelor îmi dau informația esențială de care am defapt nevoie. Cei la de la Ziarul Financiar desfășoară periodic diferite conferinte pe teme economice dar și interviuri transmise live site și pe facebook cu brokeri, analiști sau manageri de fonduri mutuale.
 • Economica.net  si Wallstreet.ro – sunt surse foarte bune de informații gratuite economice și bursiere
 • Ziarul Bursa – una dintre cele mai vechi publicații online fiind foarte apreciată de investitori. Deasemenea cei de la Bursa.ro desfășoara periodic diverse conferințe și publică suplimente cu analize economice și bursiere
 • Profit.ro – După părerea mea, cea mai bună sursă de informare pentru investitorii la bursă
 • Platforma Investing România lansată de Bursa de Valori București
 • Economica.net – stiri economice dar si bursiere
 • Financialintelligence.ro – stiri financiare pe diverse teme inclusiv bursiere
 • Wall-Street.ro – stiri economice dar si interviuri video pe divserse teme economice

Află cum îți poti construi un portofoliu de investiții

Am făcut în cele ce urmeaza o listă cu cele mai bune articole de pe blog care să te ajute în construirea unui portofoliu solid de investiții

 1. Investiții în obligațiuni
 2. Investiții în aur
 3. Investiții în companii ce distribuie dividende
 4. Cum investești 1000 lei?

Bloguri de educație financiară și bursieră

 • Laurentiu Mihai – Blogul prietenului meu Laurențiu Mihai conține peste 500 de articole despre educație financiară, investiții, credite, economisire și multe altele. Recent a lansat și un podcastul Bani Vorbesc în care vorbește despre soluții de economisire și planificare financiară si pe care il puteti descărca gratuit și asculta la volan sau oriunde ați merge.
 • ABCdar Financiar – Blogul Monicăi Mititelu care este economist de profesie și are o experință de peste 10 ani în domeniul financiar bancar. Monica vorbește în articolele sale despre educație financiară dar și despre piața de capital despre care spune că este foarte pasionată. 
 • Cum sa faci un leu – un blog de finanțe personale redactat de juranlistul Adrian Ionescu. Dânsul a lucrat pentru multe publicații cunoscute dintre care voi aminti doar cateva: Jurnalul Naţional, Piaţa Financiară, România Liberă, Adevărul Economic. În 2015 a publicat și o carte “Jocurile Privatizării” în care a adunat mărturisile diverselor persoanlități ce au contribuit la punerea pe picioare a Bursei de Valori București.
 • Idei si bani – Dan Sulica
 • Stiinta banilor – Valentin Nedelcu

Bloguri de analiză bursieră

 • Totul despre banii tai – Blogul lui Laurențiu Roșoiu director adjunct la Star Asset Managment este o sursă foarte bună de informare atunci când vine vorba de analize bursiere și nu numai. Laurențiu are o experiență de peste 15 ani pe piața de capital drept pentru care îi citesc cu foarte mare atențiile postările și observațiile de pe blog
 • Finanțe personale  Blogul lui Marcelin Tudor un investitor cu multă experiență în analiză tehnică. Postează săptămânal o analiza tehnică foarte bine documentată și explicată
 • Analizele PrimeTransaction – Brokerii de la Prime Transaction realizează săptămânal câte o analiză a stării actuale a pieței din care puteți desprinde foarte ușor care este sentimentul pieței

Newsletter bursier

 • Newleter zilnic PrimeTransaction – Pentru cei care vor sa fie siguri că nu pierd nimic din ce mișcă pe piața bursieră există și un newsletter zilnic gratuit oferit de cei de la PrimeTransaction.

Video

 • Webinariile Tradeville – Webinariile periodice realizate de Tradeville reprezintă o sursa importantă de informații bursiere. Webinariile sunt transmise live investitorii avâmd ocazia sa intre în legutură cu brokerii companiei și să le adreseze întrebări.
 • Canalul de youtube al Bursei de Valori București conține toată colecția de filmulețe explicative din platforma Fluent in Finanțe și înregistrările evenimentelor organizate de Bursa de Valori București.

Surse de informare offline pentru investitori

 • Seminariile Fluent în Finanțe sunt evenimente gratuite organizate de Bursa de Valori București în parteneriat cu diverse case de brokeraj. In cadrul seminariilor cei prezenți învăta elemente de bază despre investiții la bursă și cum să devină investitori.
 • Poate cea mai bună sursă de informare pentru un investitor începător o reprezintă cluburile locale de investitori. În România există momentan 2 cluburi mari de investitori InvestClub și Investors Club. Ambele cluburi au același scop creșterea gradului de educație financiară și bursieră în România. Va recomand tuturor celor interesați să deveniți investitori să vă înscrieți într-un astfel de club și să participați la întâlnirile organizate deoarece veți primi informații valoroase și mai ales aveți ocazia să faceți schimb de experiență cu alți investitori.
 • InvestCafe – este prima cafenea dedicată investitorilor din România și este un concept unic de cafenea buisness unde investitorii sau cei ce doresc să afle mai multe despre investițiile la bursă sau în fonduri mutuale se pot întâlni, schimba idei sau își pot împărtăși experiențele investiționale. Colegii de la Cluj încearcă să organizeze săptămânal evenimente dedicate investitorilor în cadrul cafenelei unde invită specialiști ai pieței de capital sau manageri de fonduri mutuale care să le împărtășească investitorilor din experiența lor.
 • Forumul Investitorilor a devenit cel mai important eveniment bursier organizat în România la ediția din primăvara anului 2017 participând peste 500 de persoane. Evenimentul este dedicat atât investitorilor începători cât și celor cu experiență având paneluri cu prezentări și invitați pentru amebele categorii de investitori. Forumul se organizează bi-anual în marie și noiembrie.
 • Banii tai expo – este o expoziție financiară organizată de Bursa de Valori București împreună cu societățile de brokeraj, companiile listate la bursă, fondurile de investiții, fondurile de pensii și companiile de asigurări de viață. Practic, bursa împreună cu companiile de brokeraj și fondurile de investiții se mută pentru 2 zile în Piața universității pentru a sta de vorbă cu noi, investitorii.

Vrei să investeși la bursă în 2024?

Ai nevoie de un cont de tranzacționare la un broker autorizat. Deschiderea contului se poate face acum, 100% online, în doar 5 minute, prin intermediul telefonului mobil.

Mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori București și la Bursele Internaționale găsești pe www.goldring.ro. Alege Goldring – intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 23 de ani!