L-am invitat pe Valentin Nedelcu la o discutie despre subiectul investitiilor pasive la bursa, subiect pe care l-am atins destul de rar in materialele realizate pana acum.

Investitiile pasive pornesc de la ideea ca piata pe termen lung are un trend ascendent si o abordare pasiva aduce pe termen lung randamente mai bune decat un management activ al portofoliului. Fanii investitiilor pasive preferea sa investeasca in instrumente care mimeaza evolutia pietei per ansamblu decat sa studieze companiile si sa identifice companiile subevaluate. Investitorii pasivi sunt impacati cu ideea ca de cele mai multe ori investitorul de rand nu va reusi sa bata piata, asadar efortul de a studia si de a identifica cele mai bune companii s-ar putea dovedi in zadar la final de an.

Tutorial: investitii pasive la bursa

In discutia purtata cu Valentin care este unul din cei mai infocati sustinatori a investiilor pasive am fost curios sa vad cum si-a adaptat el portofoliul de investitii pasiv la noile conditii de piata si care sunt top 3 clase de active din care este cumpus momentan portofoliul sau.

Curs practic de investitii la bursa

Principalele teme de discutie

1. Luna Martie ne-a adus o prabusire a burselor cum te-a prins aceasta rasturnare de situatie?
2. Cea mai importanta lectie pe care ai invatat-o din aceasta criza?
3. Cum este structurat portofoliul tau de investitii in acest moment? (top 3 instrumente)
4. Ce ar trebui sa faca in acest moment o persoana care are cash disponibil si vrea sa-i investeasca?
5. Avand in vedere contextul actual, merita sa investesti la BVB acum?

Cum faci pasul către investiții la bursă?

Deschiderea unui cont de tranzactionare la un broker autorizat se poate face acum online în 5 minute prin intermediul telefonului mobil.

În cazul în care dorești să afli mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori Bucuresti si pe bursele internationale poti face acest lucru prin intermediul GOLDRING SA – www.goldring.ro,  Intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 22 de ani.