Jurnalul Investitorului este primul produs dedicat investitorilor la Bursa de Valori București ce vine în întâmpinarea nevoilor lor pentru a-i ajuta în construirea și menținerea unui strategii de investiții pe termen lung.

Am creat jurnalul astfel încât să fie ușor de folosit și să ofere o privire de ansamblu asupra strategiei de investiții și asupra întregului portofoliu.

Descoperă cele mai performante companii cu jurnalul investitorului

În prima parte a jurnalului veți găsi date și explicații legate de cei mai importanți indicatori financiari folosiți pentru evaluarea companiilor. Indicatorii sunt calculați pentru companiile din indicele BET-Plus astfel veți avea o privire de ansamblu asupra celor mai importante 30 de companii ce compun indicele BET-Plus.

Analizând indicatorii financiari prezentați și calculați în jurnal, un investitor poate identifica rapid cele mai performante companii din punct de vedere a rentabilității și a marjelor de profit.

Totodată cu ajutorul datelor calculate pe ultimii 3 ani se poate urmării evoluția companiei la nivelul fiecărui indicator.

Nu am exclus din jurnal nici indicatorii de îndatorare foarte important de urmărit atunci când luăm decizia de investi într-o companie.

Strategie de investiții folosind Jurnalul Investitorului

Odată identificate cele mai performante companii investitorul trece la pasul următor în cadrul jurnalului și anume construirea unei strategii simple de investiții.

Strategia va fi conturată pe răspunsurile oferite la trei întrebări simple, aceste răspunsuri devenind astfel principiile ce vor sta la bază construirii întregului portofoliu de investiții.

Urmărește și evaluează periodic portofoliul de investiții

Cea mai importantă parte a jurnalului este reprezentată de formatul înregistrărilor în jurnal. Fiecare înregistrare în jurnal obligă investitorul să evalueze compania atât din punct de vedere fundamental cât și tehnic.

Chiar dacă la prima vedere informațiile cerute par mult prea multe consider că evaluarea și introducerea tuturor acestor date te va obliga să evaluezi fiecare investiție realizată mult mai atent.

Fiecare înregistrare în jurnal te va determina să notezi:

  • Premisele acelei investiții, motivele pentru care ai decis sa investești în acțiunile acele companii
  • Riscurile asociate acelei companii sau sectorului din care face parte acea companie
  • Dividendele ce urmează să fie distribuite, data de înregistrare, data ex-dividend și data cum-dividend
  • Planul bugetar prezentat de companie acesta reprezentând un reper important pentru evaluarea rezultatelor financiare.
  • Strategia de investiții legată de acea companie, în care se vor defini două praguri importante de preț (Stop-Loss și Take-Profit)
  • Rezultatul Investiției ce va arăta concluziile referitoare la investiția realizată

Valoarea jurnalului este dată de însemnările realizate, acestea îți vor arată cum abordezi tu investițiile la bursă, care este starea ta emoțională atunci când realizezi o investiție, ce sentimente te încearcă și cum reușești să-ți gestionezi emoțiile. Notând investițiile realizate cu pixul în mână și analizând fiecare pas mai atent vei ajunge să-ți gestionezi emoțiile mai bine și să gândești fiecare investiție la rece.