Jurnalul Investitorului este un produs unic pe piața din România, produs conceput de un investitor și dedicat tuturor investitorilor la Bursa de Valori București. Jurnalul este gândit pentru a fi folosit atât de persoanele ce încă nu au un cont de tranzacționare deschis și înca sunt în faza de documentare și studiu dar și investitorilor ce caută un instrument care să-i ajute în gestiunea investițiilor, planului de investiții și emoțiilor.

Principalii indicatori financiari calculați pe baza rezultatelor financiare raportate la finalul anului 2017

Indicatorii financiari precum: marja netă, marja operațională, indicatorii de rentabilitate sau de îndatorare te ajută să descoperi cele mai bune oportunități de investiții. Vezi găsi în cadrul jurnalului calculați toți acești indicatori pentru 35 de companii (indicele BET-Plus). Totodată pe lângă valorile aferente anului 2017 vei putea studia și valorile istorice (anii 2015 și 2016) astfel încât să poți vedea dacă rezultatele raportate de companie sau îmbunătățit sau dimpotrivă s-au înrăutățit în ultimii 3 ani.

Informații teoretice și explicații pentru principalii indicatori financiari

Vei găsi în paginile jurnalului explicații simple și practice pentru fiecare indicator financiar astfel încât să-i înțelegi importanța, utilitatea și modul de calcul.

Multiplii de preț pentru principalele companii listate

Multiplii de preț sunt cei mai folosiți indicatori pentru evaluarea companiilor listate. Utilizând acești multiplii investitorii identifică cu ușurință cele mai ieftine sau cele mai scumpe companii listate. Vei găsi în jurnal calculați cei mai importanți multiplii de preț însoțiți de explicații astfel încât tu să poți identifica pe baza lor cele mai bune oportunități de investiții.

Tabel special structurat pentru a ține evidența strategiei de investiții

Poate cea mai importantă parte a jurnalului o constituie tabelul întins pe 2 pagini prin intermediul căruia vei ține evidența investițiilor realizate. Tabelul este compus dintr-o serie de câmpuri bine definite care te vor determina să evaluezi bine fiecare investiție pe care o ai în vedere. Te va determina să analizezi rezultatele financiare ale companiei, dividendele ce ar putea fi distribuite, planul de buget, punctele forte ale acelei companii dar și riscurile asociate sectorului din care face parte.

Chestionarul “Cunoaște-te ca investitor”

Chestionarul inclus în jurnal cuprinde o serie de întrebări special alese a căror răspunsuri vor ilustra tipologia unui tip de investitor. Prin evaluarea răspunsurilor te vei cunoaște mai bine și vei descoperii totodată o serie de instrumente financiare care probabil ți se potrivesc profilului de risc.

Ghid pentru întocmirea unei strategii simple de investiții

Prin intermediul răspunsurilor oferite la “cei trei dacă” vei crea un plan simplu de investiții. Planul de investiții astfel creat va deveni ghidul tău în evaluarea fiecărei investiții atunci când vei folosi jurnalul și nu numai.