Analizand evolutia pietei bursiere din ultimele luni putem constata ca anul 2022 este cu totul atipic si nu seamana deloc cu anul 2021 cand, piata locala a avut o evolutie linia si crescatoare.

Evolutia din luna Februarie ne-a aratat tuturor ca in ciuda unor rezultatele financiare bune pe anul 2021 sentimentul de incertitudine ii poate determina pe multi investitori sa marcheze profitul si sa prefere sa stea pe margine.

Volatilitatea pietei locale m-a dus cu gandul astazi la discursul celebrului Warren Buffet care spunea la un moment dat

The true investor welcomes volatility… a wildly fluctuating market means that irrationally low prices will periodically be attached to solid businesses.

Investing is a roller-coaster ride

Asadar, investitorii adevarati “saluta” volatilitatea bursiera pentru ca aceste fluctuatii de pret pot cauza la un moment dat scaderi de pret ample pentru actiunile unor companii cu business solid care pot oferi excelente oportunitati de cumparare.

Din pacate, in aceste situatii de volatilitate salbatica multi investitori se lasa dusi de val si incep sa puna la indoiala propria strategie de investitii si pozitiile pe care le au deja in portofoliu.

In urma cu cateva zile le scriam urmatoarele randuri investitorilor din comunitatea pe care o conduc:

Focusul nostru ar trebui sa ramana pe business-ul companiilor in care am investit.

Dupa cum stim cu totii, pretul actiunilor fluctueaza de la o zi la alta, cateodata avem cresteri pe care nu le putem explica, iar cateodata avem zile ca acestea, in care pesimismul loveste piata “de zici ca noi suntem cei invadati”.

Asa cum o companie nu e brusc “mai buna” daca pretul actiunilor creste de la o zi la alta cu 5% (din moment ce nu s-a schimbat nimic in business-ul ei) asa nici acum, in situatia in care actiunile scad cu 5%, o companie nu e “mai proasta” sau mai slaba.

In concluzie, volatilitatea bursiera poate oferi oportunitati excelete de cumparare investitorilor care isi fac bine temele si cunosc bine business-ul companiilor si adevarate valoare a companiilor in care investesc.

Vrei să investeși la bursă în 2024?

Ai nevoie de un cont de tranzacționare la un broker autorizat. Deschiderea contului se poate face acum, 100% online, în doar 5 minute, prin intermediul telefonului mobil.

Mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori București și la Bursele Internaționale găsești pe www.goldring.ro. Alege Goldring – intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 23 de ani!