Anii de liceu și anii facultate au reprezentat pentru mine, dar cred că și pentru voi, o perioadă în care am acumulat multe cunoștințe și ne-am format ca oameni. Din păcate sistemul de învățământ și programa școlară de care am beneficiat a fost și este în continuare una de tranziție supusă continuu la diverse schimbări, de cele mai multe ori haotice.

Aceste schimbări țin cont de prea puține ori de nevoile elevilor și de modul în care vor folosi aceștia informațiile predate în școală și mai ales de modul în care societatea s-a schimbat și se schimbă în anii care vor urma.

Conform raportului ”Future of Jobs” al Forumului Economic Mondial, 63% din job-urile pe care le vor avea copiii care încep acum clasa întâi nu există în momentul de față. În acest context este foarte dificil ca școala să te pregătească pentru job-ul pe care îl vei avea atunci când vei fi apt pentru muncă. Un lucru însă îl poate face cu siguranță școala, un lucru care va fi util oricărei generații.

Școala poate oferi tinerilor educație financiară!

Programa școlară de liceu și de facultate vine cu zeci sau sute de formule, comentarii de romane și caracterizări de personaje. Mulți tineri se trezesc că termină școala, știu să analizeze texte, știu perfect să caracterizeze principalele personaje din opera lui Liviu Rebreanu și să rezolve ecuații diferențiale, merg la facultate (sau nu) și își găsesc, la un moment dat un job. După o lună se trezesc în mână cu primii lor bani cu care nu știu să facă altceva decât să-i cheltuiască.

Nimeni nu-i învață astăzi în școală pe tineri cum să își gestioneze banii odată ce ajung să îi câștige 

Anii trec și mulți din acești tineri se trezesc că după 5 sau 10 ani de muncă nu au nici măcar un leu pus deoparte și tot ce au acumulat până acum au fost doar gadget-uri, brățări de la diverse festivaluri și eventual o mașină second-hand de peste 10 ani vechime.

De unde înveți să investești?

Domeniul investițiilor poate părea dificil de înțeles la început, fiind compus dintr-o serie de instrumente financiare, fiecare cu diverse caracteristici și grade de risc. Consider însă că toate aceste informații pot fi mult mai ușor înțelese dacă sunt explicate de către un investitor cu experiență care folosește zi de zi acele instrumentele financiare. 

Îmi aduc și eu aminte de momentul când am devenit interesat de domeniul investițiilor la bursă. Aveam atât de multe întrebări, dar cel mai mult îmi doream să întâlnesc un investitor simplu, așa cum îmi doream și eu să devin, un investitor care să-mi răspundă la toate acele întrebări. Îmi doream un punct de vedere și un feedback din partea unui simplu investitor, nu din partea unui broker.

Materialele pe care vi le propun în continuare sunt realizate toate de către investitori simpli care povestesc cum folosesc ei instrumentele financiare, cum investesc și ce randamente obțin folosind acele instrumente.

Cursuri video de investiții

Am pregătit pe site o secțiune dedicată cursurilor de investiții unde am incercat să adun cele mai bune cursuri de investiții de pe piață, cursuri oferite de investitori cu experiență care și-au făcut timp să compună cursuri de investiții dedicate începătorilor.

Curs video – Online Trading Masterclass – GRATUIT

Online Trading Masterclass organizat de XTB a reprezentat o premieră pentru comunitatea de educatori financiari din Romania, reunind în aceeași zi într-un singur webinar 10 educatori financiari și investitori individuali care au împărtășit informații valoroase din experiența lor. Poți accesa toate înregistrările video după ce ți-ai făcut un cont gratuit.

Acceseaza cursul

Curs video – Investiții inteligente și surse de venit pasiv

Cursul “Investiții inteligente și surse de venit pasiv” este un curs practic de investiții care abordează pe rând o serie de instrumente de venit pasiv pornind de instrumentele cu venit fix dar abordând și teme cum ar fi investițiile imobiliare sau investițiile în cripto-monede. Este vorba de peste 11 ore de material video în care vei învăța foarte multe informații despre instrumentele în care poți investi chiar de mâine.

Comandă

Alte resurse utile pentru investiții de succes

Jurnalul Investitorului

Un produs gândit și creat de un investitor la bursă și dedicat celor care vor să învețe să analizeze și să facă investiții bine documentate. Am creat acest produs pentru a veni în întâmpinarea investitorilor la bursă care doresc să-și construiască o strategie stabilă de investiții sau celor care deja au un set de reguli bine stabilite, dar doresc să-și structureze ideile de investiții într-un jurnal. Deprinderea unui obicei de a nota fiecare investiție făcută și revizuirea notițelor din trecut, îți poate semnala aspectele bune sau mai puțin bune din investițiile realizate. 

Comada jurnalul

Comunitatea Investestelabursa

Zona membrilor Investestelabursa.ro dorește să fie un loc unde investitorii să găsească diverse instrumente cu ajutorul cărora să poată lua cele mai bune decizii de investiții. Odată autentificat în cadrul secțiunii speciale a site-ului, investitorii vor avea acces la două tipuri de agregatoare financiare care conțin informații despre cele mai importante 30 de companii din indicele BET-PLUS, un tabel al celor mai recente rezultate financiare, dar și webinarii video și articole exclusive.

Vezi toate avantajele membrilor