La sfârșitul lunii septembrie s-a anunțat înființarea unei comisii prezidențiale ce are ca scop construirea unui poiect pentru țară. La începutul lunii octombrie comisia avea deja prima ședință iar la jumătatea anului 2017 aceași comisie și-a propus prezentarea publică a unui document care să cuprindă un parcurs al dezvoltării României în următoarea perioadă. Investitorii și specialiștii pieței de capital sunt de părere ca acestă strategie ar trebui să aloce un loc fruntaș dezvoltării pieței de capital.

Laurentiu Roșoiu pe blogul personal detaliază în articolul Un proiect de tara al Presedintelui, si piata romaneasca de capital principalele motive pentru care bursa ar trebui inclusă în acest proiect de țară.

Am să ma opresc în acest articol asupra unui singur aspect din cele enumerate de Laurențiu pe restul va las să le descoperiți singuri pe blogul Totul despre banii tai.

O piață de capital dezvoltată oferă transparență a agenților economici și totodată a economiei în ansamblul ei

De aceea sunt de părere că statul ar trebui să accelereze procesul de listare bursă a tuturor companiilor în care este acționar majoritar și a căror ofertă publică s-a amânat de mai multe ori din diverse motive.