Un vechi mit care circulă despre bursă spune că bursa e doar pentru cei bogați. Lipsa de educație financiară face ca pentru mulți români bursa să fie un subiect tabu. Numărul scazut de persoane care au luat contact cu bursa a făcut ca domeniul investițiilor la bursă să fie considerat un domeniu accesibil doar unei categorii mici de persoane. Dacă la începutul anului 2000 mulți brokeri solicitau investitorilor sume ceva mai consistente pentru deschiderea unui cont, situația s-a schimbat cu totul în ultimii ani. Numărul redus de investitori și lichiditatea scăzută a dus la o schimbare a condițiilor pentru deschiderea unui cont de tranzacționare.

1500 de lei pentru a deveni investitor

Da, ai nevoie de doar 1500 de lei pentru a intra în rândul investitorilor la bursă. Nu toate companiile de brokeraj sunt dispuse să deschidă un cont pentru această sumă, dar vei găsi cu siguranță câteva companii mari și cunoscute care vor accepta. Pentru a consulta lista companiilor de brokeraj autorizate am scris un articol special pe această temă.

1550 lei pentru a deveni investitor la toate companiile

Cum ar fi să poți deveni acționar la toate companiile listate la bursă? Pare aproape imposibil și poate ai crede că e nevoie de o sumă imensă de bani, o sumă pe care poate mulți nu si-ar permite-o. Pentru a deveni investitor la o companie e nevoie doar să cumperi o singură acțiune emisă de acea companie. Având o singură acțiune devii acționarul respectivei societăți și te bucuri de toate drepturile care li se cuvin acționarilor, inclusiv dreptul de a participa la adunările generele ale acționarilor. Un studiu realizat de către cei de la Ziarul Financiar la sfârșitul lunii mai 2016 arată că un investitor are nevoie de suma de 1550 lei pentru a cumpăra câte o acțiune la toate cele 85 companii listate la BVB.

Unelte utile pentru investiții de succes la bursă

  1. Patru unelte utile oricarui investitor incepator
  2. Analiza graficelor pentru investitii de succes la bursa
  3. Cum identifici cele mai ieftine actiuni de la bursa

Vrei să investeși la bursă în 2024?

Ai nevoie de un cont de tranzacționare la un broker autorizat. Deschiderea contului se poate face acum, 100% online, în doar 5 minute, prin intermediul telefonului mobil.

Mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori București și la Bursele Internaționale găsești pe www.goldring.ro. Alege Goldring – intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 23 de ani!