Investițiile de pe telefonul mobil au început să fie tot mai populare în ultima perioadă în spațiul online promovându-se tot felul de aplicații care promit investiții simple la doar un swipe distanță. Ba mai mult, recent am primit un mesaj de la un investitor începător care mi-a spus că a descoperit o aplicație prin care poți face investiții la bursă fără să ai nevoie de broker.

Salut Rareș ,îmi cer scuze ca te deranjez, dar te urmăresc pe YouTube și ai spus ca nu ai cum sa faci tranzacționări la bursa fără un broker ,dar am găsit o aplicație în care doar trebuie sa depun bani și pot tranzacționa după.

Adevărul este însă ca nu poți investi fără să un cont deschis la o companie de brokeraj. Chiar și aplicațiile care promovează investițiile cu doar un click au în spate o companie de brokeraj care operează sub supravegherea unui instituții de reglementare.

Capcana în care cad cei mai mulți investitori începători

Când vine vorba de investiții de pe telefonul mobil majoritatea investitorilor începători cad în capcana brokerilor falși care promovează agresiv în mediul online diverse aplicații care oferă acces la instrumente financiare foarte riscante cum ar fi Opțiuni Binare sau CFD-uri.
Investitorii începători sunt atrași de ușurința cu care se pot investi bani prin aceste aplicații și de ponturile de investiții venite pe diverse surse. Din păcate odată realizată prima depunere de bani, investitorii cad în capcana instrumentelor financiare cu levier ridicat care de cele mai multe ori duc la pierdere totală a sumei inițial investite.

YouTube player

Vrei să investeși la bursă în 2024?

Ai nevoie de un cont de tranzacționare la un broker autorizat. Deschiderea contului se poate face acum, 100% online, în doar 5 minute, prin intermediul telefonului mobil.

Mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori București și la Bursele Internaționale găsești pe www.goldring.ro. Alege Goldring – intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 23 de ani!

De ce nu recomand investițiile de pe telefon?

După mulți ani de studiat bursa și investițiile în diverse instrumente financiare, sunt de părere că investițiile adevărate nu se fac pe telefonul mobil ci în fața unui calculator cu un monitor mare care să-ți permită o privire de ansamblu.

Ecranul telefonului te limitează în procesul de documentare

Investițiile la bursă pentru a fi făcute temeinic necesită o muncă de documentare. Înainte de a investi în acțiunile unei companii trebuie întâi să studiem:

Acționariatul companiei
Politica de dividend
Rezultatele financiare ale companiei
Planul de buget pentru anul în curs
Rapoartele publicate de companie în ultimele luni
Calendarul financiar anunțat
Estimările realizate de analiști
Ultimele știri apărute în presa de specialitate

Toate aceste informații puse cap la cap ne conturează o imagine asupra companiei și ne ajută să cunoaștem compania în care urmează să ne investim banii.

Celebrul investitor Warren Buffett spunea la un moment dat: “Never invest in a company you cannot understand”.

Analizând rezultatele financiare ale companiei și citind rapoartele anuale publicate de conducerea companiei ajungem să înțelegem business-ul companiei și cum reușește acestea să facă bani și implicit profit.

Tot procesul descris mai sus este foarte greu de dus la capăt pe un telefon mobil datorită ecranului destul de mic și interfeței grafice care îngreunează multitasking-ul.

Cum te ajută Comunitatea Investestestelabursa să faci investiții bine documentate?

Pentru a veni în sprijinul investitorilor care doresc să facă investiții bine documentate la bursă am creat o serie de instrumente prin care munca de documentare și analiză a companiilor este mult ușurată.

Toate aceste instrumente le-am inclus în Comunitatea Investestelabursa o secțiune premium a site-ului Investestelabursa care este accesibilă pe bază de înregistrare.

Intra si tu in Comunitatea Investestelabursa -> vezi toate avantajele din Comunitatea Investestelabursa

Aplicatiile de telefon nu îți permit să faci o analiză a graficelor temeinică

Pe lângă partea de documentare și cunoaștere a companiei, investitorii trebuie să urmărească și evoluția graficului companiei și poate să realizeze o analiză tehnică pentru a identifica cel mai bun moment pentru a intra la cumpărare.

Dimensiunea ecranului unui telefonul și modul de interacțiune greoi cu graficul nu permite din păcate realizarea de analize tehnice detaliate.

Ce fel de investiții poți face pe telefon?

Investițiile pe telefonul mobil se pot realiza în cazul în care investitorul și-a definit în prealabil o strategie de investiții pe termen lung care presupune achiziția constantă a unui set redus de instrumente financiare.

În cazul în care investitorul și-a stabilit că în fiecare săptămână sau lună cumpără acțiunile companiei X de o sumă fixă de bani acest lucru se poate face desigur și de pe telefonul mobil. Acest lucru presupune desigur că investitorul a studiat înainte compania și știe în ce își investește banii.