Investitorii de toate tipurile sunt mereu în căutare de idei de investiții pe care să le fructifice și din care să obțină randamente mari.

Din păcate nu toată lumea poate beneficia de pe urma acestor idei de investiții care de multe ori se pot găsi la tot pasul deoarece nu toată lumea are pregătirea necesară pentru a pune în practică acele idei de investiții și de a culege roadele de pe urma lor.

Fie că vorbim de afaceri, fie că vorbim de imobiliare sau de investiții la bursă ai nevoie de anumite cunoștințe pentru a vedea o oportunitate și de a conștientiza că aceea e într-adevăr o idee bună de investiții și că dacă vei acționa vei putea obține un profit de pe urma ei.

Atunci când vine vorba de investiții la bursă înainte de a curs oricărei idei de investiții ar trebui să ne informăm foarte bine în legătură cu instrumentele financiare în care vom investi.

Specialiștii în domeniul financiar au inventat de-a lungul timpul o sumedenie de instrumente financiare mai mult sau mai puțin riscante care se potrivesc sau nu profilului nostru risc. Așadar înainte de a investi în oricare instrument ar trebui să ne informăm foarte bine în legătură cu riscurile asociate acelei investiții.

Presa de specialitate

Presa financiara de specialitate poate fi o excelentă resursă de idei de investiții. Mi-am făcut un obicei din a citi în fiecare dimineață articolele principalelor site-uri de știri financiare din România și pot confirma faptul că periodic găsesc câte o știre de pe urma căreia să fac diverse conexiuni și care să ma ajute în a lua o decizie de investiție la bursă.

Companiile de brokeraj prin emisiunile de obligațiuni corporative

Anul 2019 a adus o mulțime de emisiuni de obligațiuni corporative care au venit cu randamente foarte atractive de 9 chiar 10%.

Pentru a beneficia de aceste oportunități de investiții un investitor interesat ar trebui să-și deschidă un cont de investiții la o companie de brokeraj care se ocupă în general de intermedieri de obligațiuni corporative și să păstreze o relație strânsă cu brokerul astfel încât să fie notificat atunci când apare o nouă oportunitate de a intra într-un plasament privat.

Din păcate plasamentele private de obligațiuni corporative sunt destinate doar unui grup restrâns de investitori și de cele mai multe ori suma minimă pentru a participa la un astfel de plasament privat este destul de mare.

Chiar dacă nu reușiți să participați la plasamentul privat, trebuie să știți că după finalizarea plasamentlui, obligațiunile sunt listate pe brusă și se întâmplă periodic ca prețul acestora să scadă și să ajungă la un nivel la care randamentul să fie atractiv.

Buletinele periodice publicate de fondurile de investiții

Fondurile de investiții sunt conduse de o echipă de specialiști în domeniul financiar.  Aceste fonduri de investiții pentru a fi cat mai transparente în relația cu investitorii emit periodic diverse rapoarte în care descriu în ce sunt investiți banii contribuabililor.

Un exemplu de astfel de raport este buletinul lunar pe care îl publică cele mai mari fonduri de investiții în acțiuni din România.

Analizând atent aceste buletine putem extrage informații foarte valoroase legate de modul în care administratorii acestor fonduri văd evoluția companiilor pentru următoarea perioadă.

Raportările companiilor de pe bursă

Companiile listate pe bursă pentru a fi cât mai transparente în relația cu investitorii și totodată pentru a câștiga încrederea acestora emit diverse rapoarte în care oferă o viziune asupra business-ului acelei companii în anul curent.

Aceste estimări pot fi găsite foarte ușor pe site-ul bursei sau pe pagina oficială a companiei alături de celelalte rapoarte financiare publicate de companie.

Comunitatea Investestelabursa

Deoarece mi-a dorit tot timpul să fac investiții bine documentate și pentru că informațiile puse la dispoziție de brokerul meu simțeam ca nu îmi sunt suficiente am decis să-mi creez o serie de instrumente care să-mi ofere o privire de ansamblu asupra companiilor de care sunt interesat.

Așadar am construit o serie de rapoarte prin intermediul cărora pot analiza foarte atât ultimele rapoarte financiare publicate de companiile listate la Bursa de Valori București cât și evoluția în timp a rezultatelor financiare.

Totodată am reușit să adun în cadrul Comunității Investestelabursa un grup de investitori foarte pasionați, oameni calzi care împărtășesc cu ceilalți membri investițiile pe care le fac, strategiile de investiții folosite și sunt deschiși să sprijine orice investitor începător care dorește să facă pasul către bursă.

Cluburile de investitori

Întâlnirile organizate periodic de cluburile de investitori sunt o ocazie excelentă pentru a face schimb de idei de investiții cu alți investitori și totodată de a învăța lucruri noi de la investitori care poate au mai multă experiență.

Vă încurajez să participați la întâlnirile organizate periodic de aceste cluburi iar dacă în orașul în care locuiți nu există un club de investitori încercați să preluați inițiativa și să înființați chiar voi un club de investitori.

Vrei să investeși la bursă în 2024?

Ai nevoie de un cont de tranzacționare la un broker autorizat. Deschiderea contului se poate face acum, 100% online, în doar 5 minute, prin intermediul telefonului mobil.

Mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori București și la Bursele Internaționale găsești pe www.goldring.ro. Alege Goldring – intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 23 de ani!