Sezonul de raporatari financiare la 9 luni va debuta la finalul lunii Octombrie iar rezultatele publicate pe parcursul urmatoarelor 30 zile consider ca sunt foarte importante si ar trebui analizate cu multa atentie de toti investitorii la BVB.

Ce dividende ar putea distribui companiile listate la BVB in 2023?

Prin intermediul rezultatelor financiare la 9 luni investitorii vor putea face o serie de calcule estimative privind dividendele care ar urma sa fie distribuite anul viitor..

Folosind rezultatele financiare la 9 luni si estimand un rezultat net pentru ultimul trimestru din 2022 investitorii pot obtine o valoare preliminara prin rezultatul pentru anul curent.

Ulterior, folosind rata de distributie medie a profitului din anii precedenti pot obitne o valoare estimativa a dividendelui pe care compania l-ar putea distribui in urmatorul an,

Aceste calcule vor putea fi folosite in strategia de investitii pentru dividende pe care investitorii o pot folosi in perioada urmatoare.

YouTube player

Rezultate vs BVC

Rezultatele la 9 luni vor oferi o imagine mult mai clara asupra rezultatelor pe care companiile le-ar putea raporta la finalul acestui an si evaluarilor privind multiplii de pret de la finalul anului.

Avand in vedere perioada tulbure pe care o traversam, consider ca investitorii vor fi cu mult mai atenti la rezultatele publicate si vor cauta mai degraba companiile care livreaza rezultate.

Vrei să investeși la bursă în 2024?

Ai nevoie de un cont de tranzacționare la un broker autorizat. Deschiderea contului se poate face acum, 100% online, în doar 5 minute, prin intermediul telefonului mobil.

Mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori București și la Bursele Internaționale găsești pe www.goldring.ro. Alege Goldring – intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 23 de ani!