Dacă în episodul anterior am discutat cu brokerii companiei Tradeville despre ce sunt obligațiunile corporative și cum investești în ele, în acest episod am intrat în analiza mai aprofundată a acestor instrumente financiare.
Având in vedere că Tradeville a intermediat emiterea și listarea mai multor serii de obligațiuni corporative am fost curios să aflu cum ar trebui un simplu investitor sa analizeze o investiție în obligațiuni corporative.
În discutia cu Luca Nicolae, analist de investitii în cadrul companiei Tradeville, am abordat urmatoarele subiecte:
– Cu ce se ocupa un analist de investiții?
– La ce sa fii atent atunci cand citești un prospect de listare?
– Cum analizezi o companie înainte de a investi în acțiuni sau obligațiuni?
– Cum analizezi rata de îndatorare a unei companii?

Totodată în cadrul acestei discuții, l-am rugat pe Luca să deschidă un prospect de listare a unui emitent care a listat obligațiuni corporative la Bursa de Valori București și să ne arate pas cu pas, cum analizează un specialist un astfel de prospect și la ce elemente ar trebui să fim atenți, noi micii investitori.

Vrei să investeși la bursă în 2024?

Ai nevoie de un cont de tranzacționare la un broker autorizat. Deschiderea contului se poate face acum, 100% online, în doar 5 minute, prin intermediul telefonului mobil.

Mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori București și la Bursele Internaționale găsești pe www.goldring.ro. Alege Goldring – intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 23 de ani!