Am discutat de-a lungul timpului cu foarte multi investitori la bursa unii avand strategii de investitii pe termen lung altii orientandu-se mai degraba catre speculatii si miscari ale pietei pe termen scurt.

Am observat ca majoritatea au o strategie bine definita de a intra pe pozitii de cumparare insa cand vine vorba de marcarea profitului multi se ghideaza dupa elemente de analiza tehnica: formatiuni de inversare de trend, atingerea unui reper de pret etc.

Consider insa ca decizia de marcare a profitului pe un emitent trebuie sa tina cont de cu totul alti factori.

4 reguli pentru marcarea profitului

1. Ai nevoie de cash

Fondul de urgenta nu poate acoperi nevoile imediate asadar te vezi nevoit sa lichidezi pozitii din portofoliu

2. Perspectivele companiei sau ale sectorului se inrautatesc

Evolutia rezultatelor financiare nu se mai ridica la nivelul asteptarilor tale

Rezultatele publicate indica o scadere a profitului si marjelor cu mult peste asteptarile tale

Statul anunta schimbari legislative care urmeaza sa afecteze rezultatele financiare ale companiilor din acel sector de activitate

3. Apare o oportunitate mult mai buna de investitii

In aceasta situatie intervine costul de oportunitate si investitorul trebuie sa decida unde anume suma de bani investita poate aduce un randament mai bun, pe pozitia deja detinuta in portofoliu sau in oportunitate care tocmai a a aparut.

4. Compania devine prea scumpa

Se intampla uneori ca investitorii sa impinga cotatia unei companii prea sus iar pretul din piata sa se decupleze prea mult de fundamentele companiei.

Vrei să investeși la bursă în 2024?

Ai nevoie de un cont de tranzacționare la un broker autorizat. Deschiderea contului se poate face acum, 100% online, în doar 5 minute, prin intermediul telefonului mobil.

Mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori București și la Bursele Internaționale găsești pe www.goldring.ro. Alege Goldring – intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 23 de ani!