Cheia investițiilor de succes la bursă este informația. Acest secret este cunoscut de majoritatea investitorilor, așadar aceștia sunt în permanentă căutare de surse de informare alternative sau analize realizate de case de brokeraj care să le indice noi posibile oportunități de investiții.

Pornind de la această nevoie mi-am propus ca în acest articol să fac un review al celor mai utile aplicații pentru investitorii la bursă, aplicații care pe lângă știri oferă și analize pentru principalele companii listate la Bursa de Valori București.

Aplicatia Investestelabursa

Bucharest Stock Exchange App

Aplicația Bursei de Valori București oferă o privire de ansamblu asupra stării pieței în fiecare zi. Compatibilitatea cu majoritatea device-urilor Android și IOS o face disponibilă tuturor investitorilor prin intermediul Google Play sau App Store. Aplicația oferă informațiile de bază despre companiile listate publicate și pe site-ul bursei și totodată principalele comunicate trimise de către companii către BVB.

Aplicația este binevenită pentru investitori și funcționează perfect însă după părerea mea investitorii au nevoie de mai mult. Site-ul bursei este plin de informații valoroase care din păctae nu sunt prezente și în aplicație.

Personal aș fi vrut să văd aici și articolele publicate pe investingromania.com portalul lansat de Bursa de Valori București în 2017 și care include chiar și o secțiune dedicată analizelor financiare.

Totodată aplicația nu a mai fost actualizată de la lansare semn că Bursa de Valori București a cam uitat de ea.

Investing.com

Una dintre cele mai populare aplicații dedicate investitorilor de pretutindeni. Aplicația Investing.com oferă acces la o bază uriașă de informații bursiere, știri, analize financiare atât pentru companii internaționale cât și pentru cele mai populare companii de la Bursa de Valori București. Design-ul aplicației este modern, intuitiv iar aplicația este disponibilă atât pe IOS cât și pe Android.

Totodată aplicația este disponibilă și pe tabletă și este actualizată în mod constant.

Fiecare simbol bursier companie este însoțit de un grafic, detalii financiare, analize și estimări venite de la diverși specialiști ai pieței de capital.

Simply Wall St

Aplicația Simply Wall St este una dintre cele mai bune aplicații de portofolio managment care oferă și posibilitatea introducerii în portofoliu a companiilor listate la BVB. Aplicația necesită crearea unui cont pe baza unei adrese de email sau pur și simplu prin logarea contului de Google sau Facebook.

Odată creat un cont se poate trece la faza introducerii în portofoliu a companiilor din portofoliu. Pe baza acestora aplicația realizează o analiză a structurii portofoliului și chiar face recomandări de ajustare astfel încât portofoliul să fie cat mai optim diversificat.

Aplicația oferă în același timp informații și analize pentru o multitudine de companii informațiile fiind disponibile în mod gratuit.

Vrei să investeși la bursă în 2023?

Ai nevoie de un cont de tranzacționare la un broker autorizat. Deschiderea contului se poate face acum, 100% online, în doar 5 minute, prin intermediul telefonului mobil.

Mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori București și la Bursele Internaționale găsești pe www.goldring.ro. Alege Goldring – intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 23 de ani!