Analistii companiei de brokeraj Goldring au realizat recent o analiza de portofoliu care vine in urma publicarii rezultatelor financiare la 9 luni.

Conform analistilor companiile care au surprins placut prin cifrele publicate sunt:

  • Electrica
  • Transilvania Broker
  • Teraplast
  • Transelectrica
  • Medlife
  • Bursa de Valori Bucuresti
  • Alro Slatina

Pe baza rezultatelor financiare acestia au compus un portofoliu de referinta compus din 9 companii luand in considerare lichiditatea companiilor, riscul si rentabilitatea asteptata.

Portofoliul de referință reprezintă un exemplu de portofoliu de investiție luând în considerare rezultatele emise la 9 luni de către companii precum și nivelul de risc individual asociat fiecărei investiții prin intermediul unui algoritm de risc calculat intern de Dep. Analiză și Strategii de piață SSIF Goldring SA .

Cum au raportat companiile din portofoliul Goldring?

Electrica – distribuitorul de energie a reusit sa obtina un rezultat record pe trimestrul trei afisand un profit net trimestrial de de 206.6 mil lei. Rezultatul net pe T3 2020 este cel mai bun rezultat trimestrial raportat de Electrica din ultimii 6 ani si mentine in continuare compania la niste multiplii de piata foarte atractivi. Compania afiseaza momentan un PER (TTM) de 8.8, tranzactionandu-se cu un discount de 46% fata de alte companii Europene din acelasi sector de activitate.

Teraplast – a surprins placut cu rezultate afisate in acest an dar si prin distribuirea unui dividend din rezultatele la 9 luni. Compania a publicat rezultate peste asteptari, afisand la finalul lunii Septembrie o cifra de afacere de 816 mil lei si un profit net de 60 mil lei. Teraplast a reusit sa obtina pe trimestrul trei un rezultat operational de 46.4 mil lei si un profit net 30.7 mil lei fiind cele mai bune rezultate trimestriale raportate de companie.

Transilvania Broker – rezultatele financiare publicate la 9 luni au fost bune, compania mentinandu-si trendul ascendent al cresterii cifrei de afaceri iar profitul operational si cel net s-au imbuntatit atat fata de T2 2020 cat si fata de T3 2019. Inca de la listare Transilvania Broker a avut o politica de dividend stabila, distribuit peste 80% din profit an de an. Avand rezultatele la 9 luni, un profit estimat pentru T4 2020 si o rata de distributie de 80% a profitului, compania ar putea distribui anul viitor un dividend de 1.7 lei/actiune ceea ce ar insemna un randament de peste 10%

Medlife – Furnizorul de servicii medicale Medlife, a raportat rezultate record, anuntand un profit net de 33 mil lei la o cifra de afacere de 301 mil lei la nivelul trimestrului trei. Cresterea profitului vine pe fondul unor venituri record pe segmentul de spitale unde compania a avut venituri de 77 mil lei, cu mult peste veniturile din trimestrele anterioare. Totodata venitul mediu pe segementul de spitale s-a imbunatatit in T3 2020 depasind pentru prima data valoare de 3000 lei. Cresteri ale veniturilor am mai constatat si pe sectorul de laboratore sau farmacii.