Dacă în SUA sau Vestul Europei a fi investitor la bursă este privit ca un fiind un lucru normal și cu nimic ieșit din comun, la noi în țară acest lucru este privit cu oarecare admirație, teamă, scepticism și un gram de invidie. Asta deoarece în rândul populației circulă de mult timp un mit cum că pentru a investi la bursă ai nevoie de mulți bani și nu oricine își permite acest “lux”. Acest mit face ca multe persoane să creadă că investiții la bursă nu sunt pentru oricine și doar o categorie selectă de persoane pot avea acces în acestă lume a investițiilor la bursă. Mulți au falsa impresie că dacă vor încerca să pornească pe acest drum își vor pierde toți banii deoarece ei nu pot înțelege taine bursei așa cum o fac acei oameni cu mulți bani și nici nu au acces la informațiile “secrete” la care au acces mari investitori.

Toate aceste temeri sunt doar niște mituri și vă asigur că Bursa e pentru Oameni ca voi și oricine își dedica puțin timp studiului și analizei companiilor poate obține randamente superioare dobânzilor bancare.

Cum deschizi cu cont de investiții la bursă

Pentru a investi la bursă în primul rând ai nevoie de un broker autorizat. Acest broker va fi consilierul tău în materie de investiții la bursă și îți va pune la dispoziție o platformă online prin intermediul căreia vei cumpăra și vinde acțiuni. Pe piața din România activează o serie de brokeri autorizați de către ASF (Autoritatea de supraveghere financiară) care își desfășoară activitatea fie sub umbrelă diverselor bănci mari din România fie sunt companii de brokeraj independente neafiliate unei bănci. Este foarte important să alegeți un broker autorizat deoarece acest lucru vă dă o siguranță în plus că porniți pe acest drum alături de un broker de încredere ce este verificat și autorizat de către ASF. Deschiderea unui cont de tranzacționare la un broker nu durează mai mult de 30 de minute iar odată deschis, acest cont va deveni fereastra voastră către lumea investițiilor la bursă. Practic acest cont este portofelul tău de acțiuni sau instrumente financiare unde vei vedea permanent randamentul investițiilor tale. Celebrele cazuri Caritas sau FNI au lăsat urmele adânci în memoria investițională a românilor și mulți încă trăiesc cu teama de a-și plasa banii în altceva decât depozite bancare de frică ca nu cumva instituția sau compania respectivă să nu fugă cu banii.

Trebuie să știți de asemenea că așa cum depozitele bancare sub 100.000 de euro sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare în cazul falimentului băncii, investitorii la bursă cu portofolii sub 20.000 euro sunt de asemena compensați de către Fondul de Compensare al Investitorilor așadar consider că riscul de a-ți pierde toți banii este minim sau chiar inexistent.

Află cum îți poti construi un portofoliu de investiții

Am făcut în cele ce urmeaza o listă cu cele mai bune articole de pe blog care să te ajute în construirea unui portofoliu solid de investiții

  1. Investiții în obligațiuni
  2. Investiții în aur
  3. Investiții în companii ce distribuie dividende

Suma minimă de bani necesară pentru a investi la bursă

Chiar dacă la prima vedere pare o lume greu accesibilă unde doar o categorie selectă de persoane pot avea acces în realitate lucrurile stau altfel. După cum puteți vedea mai jos multe companii de brokeraj vă stau la dispoziție și vă pot deschide un cont de investiții la bursă pentru o pornind de la 1000 de lei.

Totodată trebuie să știți că aveți nevoie doar de 698 lei pentru a deveni acționar la toate cele 13 companii ce compun indicele BET, acesta cuprinde cele mai mari și mai importante companii din România.

Vrei să investeși la bursă în 2024?

Ai nevoie de un cont de tranzacționare la un broker autorizat. Deschiderea contului se poate face acum, 100% online, în doar 5 minute, prin intermediul telefonului mobil.

Mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori București și la Bursele Internaționale găsești pe www.goldring.ro. Alege Goldring – intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 23 de ani!

[WPSM_AC id=12886]