Deși ar fi trebuit să public următorul articol tip interviu, va trebui să amân pe săptămâna viitoare.
Însă, m-am gândit să scriu despre obligațiuni, o variantă mai bună decât depozitele bancare, dar nu atât de riscantă precum investițiile în acțiuni și cel mai important, sunt un instrument financiar mai ușor de înțeles înainte de a trece la lucruri mai complicate. Dar la fel ca orice investiție și investițiile în obligațiuni prezintă riscul de a pierde bani.
Obligațiunile sunt împrumuturi care se fac între mai mulți creditori (eu, cea care dețin obligațiunile) și un debitor/emitent (compania, guvernul etc.). Fiecare dinte noi are nevoie de bani. Ei bine, la fel și companiile sau guvernele au nevoie de bani cu scopul de a finanța proiecte noi sau recurente. Un lucru important este acela că obligațiunile sunt instrumente cu venit fix. Ce înseamnă acest lucru? Debitorul/Emitentul va plăti creditorului (adică mie) o dobândă la anumite intervale de timp pentru suma luată cu împrumut. De asemenea, obligațiunile au o perioadă predeterminată de viață, acest lucru însemnând că atunci când obligațiunea ajunge la maturitate, emitentul îi va rambursa creditorului principalul (valoarea nominală a obligațiunii).
Există mai multe tipuri de obligațiuni: obligațiuni corporative, obligațiuni municipale, obligațiuni fără cupon, obligațiuni convertibile în acțiuni, obligațiuni cu opțiuni, titluri de stat.
Mâine, într-un nou articol, (asta pentru a-mi spăla păcatele) voi aborda partea a doua a acestui articol care va cuprinde informații despre cum putem investi în obligațiuni și care este modul prin care putem câștiga bani din aceste investiții.
Fiți curajoase! Îndrăzniți!
Leave A Comment
You must be logged in to post a comment.