În articolul trecut mi-am creat propriul profil pentru a putea sa mă analizez mai bine și să îmi vad evoluția în timp în domeniul investițiilor.

Vă spuneam că sunt în etapa în care acumulez și caut să înțeleg informații care mă vor ajuta să îmi investesc veniturile suplimentare pe termen lung.

Sunt foarte multe website-uri și vloguri pe care le putem urmări și cărti pe care le putem citi și în care putem găsi informații utile din domeniul finanțelor personale, antreprenoriatului sau al investițiilor. Fiecare dintre noi are propriul profil și pleacă la drum cu un bagaj de care trebuie să scape sau pe care trebuie să îl imbunătățească.

Sunt câteva surse de informare pe care eu le urmaresc, pe lângă investestelabursa.ro și care cred că sunt utile.

Acestea vă pot ajuta nu doar dacă vreți să învățați să investiți, dar vă vor da un imbold pentru a începe să scăpați de obiceiurile proaste când vine vorba de gestionarea veniturilor voastre.

Astfel, de pe fluentinfinante.ro învăț cum să mă pregătesc pentru pensie, ce instrumente financiare sunt disponibile pe piață și la ce riscuri mă supun atunci cand iau decizia să îmi investesc o parte din bani. Pentru aceia care lucrează în domeniul traducerilor (îl menționez pentru că este domeniul meu), poate fi o sursă excelentă pentru constituirea unui glosar de termeni.

Blogul nataliadabija.ro unde ea economisește, scrie și se minunează. Vă poate minuna și pe voi prin stilul ei aparte de a scrie și proiectele (din domeniul finanțelor) pe care le promovează.

Nu ştiu dacă vă plac autobiografiile sau cât de interesantă vi se pare literatura americană, dar puteți învăța multe despre finanțele voastre din aceste două cărți – Povestea vietii mele – Benjamin Franklin şi Walden, life in the woods – Henry David Thoreau. Nu vă speriați de titluri. O a treia carte, deşi este recomandată de-a lungul şi de-a latul website-urilor, îşi merită din plin reputația: Cel mai bogat om din Babilon scrisă de George Samuel Clason. Este diferită de tot ceea ce am citit până acum. O recomand cu drag.

Aşadar, vă invit să îmi scrieți şi voi din ce surse vă luați informațiile.

Fiți curajoase! Îndrăzniți!