Avand in vedere panica care s-a instalat pe toate bursele din Europa l-am invitat pe prietenul Eusebiu Burcas la o discutie pentru a ne oferi o claritate mai buna asupra contextului actual de piata si sa ne spuna daca ar trebui intr-adevar sa ne panicam si sa ne vindem toate actiunile din portofoliu.

Rares: Vindem tot? Ce e de facut intr-un asemena context de piata?

Eusebiu Burcas: Chiar daca vremurile nu sunt tocmai roz din punct de vedere investitional, intr-un asemenea context tulbure exista desigur si o zona de oportunitate. Consider insa ca intr-un asemena context complicat fiecare investitor ar trebui sa se intoarca la obiectivele investitionale pe care si le-a stabilit. In piata avem si investitori mai exprimentati care au testat de-a lungul timpului si perioade mai tulburi si fac fata mult mai bine emotiilor si tentatiei de a se abate de planul de investitii dar, pe de alta parte, avem si investitori mai tineri care pana acum au doar experienta cresterilor pe bursa dupa revenirea exploziva din 2020 – 2021. Acestia au desigur alte asteptari privind evolutia pietei si in acesta perioada vor trebui sa faca fata unor emotii puternice si tentatiei de a vinde.

Daca sunteti in situatia in care ati experimentat pana acum doar o crestere accelerata a pietei trebuie sa stiti ca e firesc ca pietele bursiere sa se si corecteze. Daca aveti obiective investionale pe termen lung de 10 – 15 ani poate ar fi un moment bun sa cumparati treptat pe scadere actiunile companiilor cu business stabil si perspective bune pe termen lung.

YouTube player

Vrei să investeși la bursă în 2023?

Ai nevoie de un cont de tranzacționare la un broker autorizat. Deschiderea contului se poate face acum, 100% online, în doar 5 minute, prin intermediul telefonului mobil.

Mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori București și la Bursele Internaționale găsești pe www.goldring.ro. Alege Goldring – intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 23 de ani!