In ultimele zile am fost intrebat de mai multi investitori: “Rezultatele financiare au fost bune pentru multi emitenti, de ce scade totusi bursa?” sau “Unde se vor opri scaderile bursiere?”

Suntem in plin sezon de raportari financiare multe din companiile din prima liga bursiera publicandu-si deja rezultatele financiare.

Cu toate ca unele companii au anuntat totusi rezultate financiare bune, investitorii s-au grabit sa marcheze profitul in loc sa intre la cumparare.

De ce scade totusi bursa?

Luna Aprile a adus o lichiditate foarte slaba la BVB, volumele de tranzactionare scazand aproape la jumtate fata de perioada normala.

Scaderile de pe piete internationale si contextul geopolitic complicat “au redus apetitul” multor investitori de a investi la bursa.

Corectiile ex-dividend pentru cateva companii importante care fac parte din indicele BET (BRD si SNP) au pus presiune pe indiciele BET.

Multi investitori probabil au asteptat publicarea rezultatelor financiare trimestriale pentru a lua o dicizie privind pozitionarea pentru perioada urmatoare fapt care a permis vanzatorilor sa puna mai multe presiune pe pretul companiilor.

Merita sa investesc acum?

Contextul ramane unul foarte complicat si imprevizibil dar probabil cu termeni precum “incertitudine” si “imprevizibil” ne-am obisnuit deja.

Inflatia va ramane in continuare ridicata. Noile estimari ale BNR-ului sunt de 12.5% in 2022 si 6.7% pentru anul 2023.

In aceste conditii consider ca bursa are toate sansele sa ofere in continuare cel mai bun raport Risk / Reward mai ales daca investitorii fac investitii bine documentate in companii care ofera un mix bun de:

  • rezultate financiare bune
  • echilibru financiar
  • multiplii atractivi
  • politica de dividend stabila

Vrei să investeși la bursă în 2024?

Ai nevoie de un cont de tranzacționare la un broker autorizat. Deschiderea contului se poate face acum, 100% online, în doar 5 minute, prin intermediul telefonului mobil.

Mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori București și la Bursele Internaționale găsești pe www.goldring.ro. Alege Goldring – intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 23 de ani!