In webinarul LIVE pe care l-am sustinut pe data de 17 Mai am facut un top al celor mai ieftine companii listate la BVB dupa publicarea rezultatelor financiare pe T1.

Am putut observa astfel o schimbare importanta in acest clasament locul intai fiind acum ocupat de DIGI care in urma vanzarii diviziei din Ungaria a incasat 625 mil euro.

Profitul din activitatile care au ramas in grup a fost de 27 mil euro in crestere cu 24% fata de T1 2021 insa daca includem si veniturile incasate in T1 2022 in urma vanzarii diviziei din Ungaria profitul ajunge la 414.7 mil euro.

Avem asadar un profit record care duce la un multiplu P/E de numai 1.8x in cazul DIGI pozitionand astfel compania pe locul 1 in topul celor mai ieftine companii listate la BVB.

Dezvoltatorul imobiliar ONE a continuat sa surprinda placut prin rezultatele raportate chiar daca profitul net a fost influentat de o serie de elemente speciale printre care:

  • castig din achizitii negociate – pachetul majoritar de actiuni de la Bucur Obor
  • castig din investitii imobiliare finalizate in valoare de 43.7 mil lei

Perspectivele companiei raman in continuare bune avand in vedere ca in memorandumul de listare se mentiona faptul ca in acest an vor fi finalizatre 439 de apartamente iar bugetul pentru acest an prevede un profit de 548 mil lei vs 506 mil in 2021.

Locul 3 este ocupat de producatorul de hidrocarburi OMV-Petrom care a beneficiat din plin de preturile mai mari ale barilului de titei si a anuntat un profit trimestrial record de 1.74 miliarde.

Cifrele anuntate sunt cele mai bune rezultate trimestriale din ultimii 7 ani, veniturile companiei ajungand la 11.9 miliarde lei.

Pozitie TopNume companieMultiplu P/E
1DIGI Comunications1.8x
2ONE United Propreties5.4x
3OMV-Petrom6.2x

Webinar LIVE – Merita sa investesc acum la BVB?

Vrei să investeși la bursă în 2023?

Ai nevoie de un cont de tranzacționare la un broker autorizat. Deschiderea contului se poate face acum, 100% online, în doar 5 minute, prin intermediul telefonului mobil.

Mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori București și la Bursele Internaționale găsești pe www.goldring.ro. Alege Goldring – intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 23 de ani!