1. Merita sa investesti in companii care distribuie dividende?

Companiile platitorare de dividend sunt in general cele mai cautate companii de investitori la BVB pentru ca aceste companii sunt in general companii cu business matur
si cu echilibru financiar foarte bun.

Pentru a avea o politica de dividend stabila e nevoie ca o companie sa aibe un business cat de cat stabil asa incat sa poate avea o predictibilitate a cash-flowului pe care il va genera trimestrial.

Asadar, da consider ca orice investitor ar trebui sa detina in portofoliu companii platitoare de dividend intr-o pondere mai mare sau mai mica in functie de profilul de risc.

Aceste companii platitoare de dividend ofera o stabilitate portofoliului de investitii doarece nu sunt atat de volatile fiind companii cu un business matur.

Totodata, primind dividende si reinvestind imediat acele sume de bani in noi actiuni ale unor companii platitoare de dividend ajungem sa punem in miscare putea dobanzii compuse care
pe termn lung poate aduce castiguri uriase unui portofoliu de investitii.

2. Care este strategia ta in cazul companiilor care distribuie dividende?

Nu orice companie care anunta ca va distribui un dividend merita imediat cumparata. Foarte multi investitori cad in capcana dividendului investind in companii care anunta brusc un dividend urias iar dupa data ex-dividend descopera ca pretul actiunii a scazut cu mai mult decat valoarea dividendului si mai grav continua sa scada accelerata ne existand perspectiva unei reveniri a cotatiei.

Strategia mea este sa investesc din timp in companiile care ar urma sa distribuie dividende chiar inainte ca acele companii sa anunte dividendele estimand efectiv valoarea dividendului

In cazul in care valoarea dividendului si randamentul este peste 10% intru imediat la cumparare.

Decizia de a pastra companiile in portofoliu dupa data ex-dividend sau sau sa vand inainte de data ex o iau in functie de rezultatele financiare raportate.

Vrei să investeși la bursă în 2024?

Ai nevoie de un cont de tranzacționare la un broker autorizat. Deschiderea contului se poate face acum, 100% online, în doar 5 minute, prin intermediul telefonului mobil.

Mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori București și la Bursele Internaționale găsești pe www.goldring.ro. Alege Goldring – intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 23 de ani!