Ne apropiem cu pasi repezi de cel mai mare IPO de la BVB – IPO Hidroelectrica.

Care ar fi strategia potrivita pentru cea mai mare listare la Bursa de Valori Bucuresti?

Consider ca cei care sunt interesati de acest IPO nu ar trebui sa participe cu scop speculativ, deci cu ideea de a marca 5% sau 10% pe termen foarte scurt.

Hidroelectrica ar trebui privita ca o companie matura cu o politica de dividend stabila deci o companie de portofoliu de dividend.

Avand in vedere ca in acest an cei care vor participa la IPO nu vor incasa dividende din profitul record inregistrat in 2022 orizont investitional ar trebui setat inca de la bun inceput pe 12 luni deci ci scopul de a incasa diviendele de anul viitor.

Cum ar trebui sa te pregatesti acest IPO?

Seteaza-ti obiective pe termen lung și pregateste-te emoțional pentru un scenariu in care pretul va scadea imediat dupa listare.

Pregateste cash suplimentar pentru a putea suplimenta pozitia in cazul in care pretul scade.

Studiaza compania, rezultatele financiare, evaluarea cu care vine la bursa și vezi in ce masura compania se potriveste in portofoliul tau și care ar fi ponderea maxima pe care vrei sa o aloci.

In cel mai recent episod Strategy Talk alaturi de Laurentiu Mihai am discutat despre strategia de investitii potrivita pentru IPO-ul Hidroelectrica dar si modul in care am abordat noi celelalte IPO-uri care au avut loc in trecut pe piata locala.

YouTube player

Vrei să investeși la bursă în 2023?

Ai nevoie de un cont de tranzacționare la un broker autorizat. Deschiderea contului se poate face acum, 100% online, în doar 5 minute, prin intermediul telefonului mobil.

Mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori București și la Bursele Internaționale găsești pe www.goldring.ro. Alege Goldring – intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 23 de ani!