In activitatea noastra de investitori vom intalni adesea situatii in care nu vom gasi o explictie pentru comportamentul hotic a pretului din piata.

Mai exact vom fi pusi uneori sa asistam neputinciosi la o scadere accentuala a pretului pentru o companie pe care o urmarim cu toate ca acea companie a anuntat rezultatele financiare bune sau contracte peste asteptari.

Care sunt motivele pentru ca pretul scade desi compania anunta rezultate financiare bune?

– Investitori mai vechi in companie folosesc rezultatele financiare bune si interesul crescut la cumparare pentru a mai reduce expunerea pe emitent
– Speculatorii care au intuit din timp rezultatele bune pentru a marca profitul – buy the rumor sell the news
– Corectie ex-dividend
– In spatele cifrelor aparent bune se ascunde o performanta slaba
– Perspectivele pentru perioada urmatoare nu mai sunt la fel de bune fapt care ii determina pe unii investitori sa mai reduca din pozitie

In calitate de investitori nu ar trebui sa ne concentram pe miscarile pretului pe termen scurt ci ar trebui sa ne concentram pe evolutia business-ului companiei pe o perioada lunga. Cat timp compania va raporta rezultate financiare bune pretul va continua sa creasca chiar daca pe termen scurt va inregista mici corectii.

Vrei să investeși la bursă în 2023?

Ai nevoie de un cont de tranzacționare la un broker autorizat. Deschiderea contului se poate face acum, 100% online, în doar 5 minute, prin intermediul telefonului mobil.

Mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori București și la Bursele Internaționale găsești pe www.goldring.ro. Alege Goldring – intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 23 de ani!