Compania SAFE a debutat la tranzactionare in aceasta saptamana pe piata principala de la BVB insa actiunile au suferit o corectie imediat dupa deschiderea sedintei de tranzactionare.

Cu toate ca multi investitori se asteptau la o evolutie pozitiva odata cu trecerea pe piata principala, actiunile companiei au avut mai degraba o presiune la vanzare decat interes la cumparare.

Ce s-a intamplat cu actiunile SAFE?

Pentru a intelege fenomenul trebuie sa ne uitam putin la evolutia companiei in ultimele luni.

Analizand graficul companiei putem constata un trend ascendent inca din luna Octombrie, actiunile SAFE crescand de la acea data cu aproximativ 40%.

Trecerea companiei pe piata principala nu a fost o surpriza, ci mai degraba a reprezentat o confirmare pentru investitorii care au urmarit cu atentie companicatele companiei.

Asadar, am asistat la un scenariu de tip “Buy the rumour, Sell the news”

Strategia Buy the rumour Sell the news

  • Strategie de investiții pe termen scurt care presupune:
    • Cumpararea in anticiparea unei stiri favorbabile 
    • Marcarea profitului la publicarea și confirmarea informației
  • Strategie folosită mai des de speculatorii pe perechi valutare
  • Strategie folosită cu succes și pe bursa în apropierea rezultatelor financiare
  • Mulți investitori care nu înțeleg fenomenul sunt surprinși cand pretul actiunilor scade la publicarea unei știri aparent bune

Vrei să investeși la bursă în 2023?

Ai nevoie de un cont de tranzacționare la un broker autorizat. Deschiderea contului se poate face acum, 100% online, în doar 5 minute, prin intermediul telefonului mobil.

Mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori București și la Bursele Internaționale găsești pe www.goldring.ro. Alege Goldring – intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 23 de ani!