Finalul de an aduce o volatilitate mare pe piata Aero investitorii pregatindu-si portofoliile pentru finalul de an.

Dupa un an 2021 cu o evolutie spectaculoasa, piata Aero s-a inscris in acest an pe un puternic trend descendent iar multi investitori care au mizat pe companiile listate pe piata Aero astazi nu se pot lauda cu o performanta prea buna.

Anul 2022 este ultimul an in care investitorii mai pot marca pierderi pe care sa le compenseze cu profiturile marcate pe alte instrumente financiare.

In acest context, cel mai probabil finalul de an va fi o ocazie excelenta pentru ca micii investitori “sa faca curatenie” in portofoliul de investitii si sa mai elimine din companiile neperformante.

Scenarii posibile pentru perioada urmatoare:

  • Marcarea pierderilor în vederea optimizarilor fiscale
  • Reorientare către companiile plătitoare de dividende de pe piata principala
  • Marcare pierdere și cumparare la pretul de piata doar in cazul emitentilor care au scazut insa au raportat rezultate bune la 9 luni si au perspective bune pentru perioada urmatoare
YouTube player

Vrei să investeși la bursă în 2024?

Ai nevoie de un cont de tranzacționare la un broker autorizat. Deschiderea contului se poate face acum, 100% online, în doar 5 minute, prin intermediul telefonului mobil.

Mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori București și la Bursele Internaționale găsești pe www.goldring.ro. Alege Goldring – intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 23 de ani!