Compania din sectorul energetic/utilități ce ocupă o poziție strategică în zona Mării Negre și oferă servicii portuare de manipulare și depozitare a produselor petroliere, a stat pentru mult timp într-un con de umbră, cotația OIL prăbușindu-se imediat după criză iar în ultimii ani mai mult stagnând. Laurențiu Roșoiu director adjunct SAI Star Asset Management S.A este de părere însă că OIL este gata să intre din nou în lumina reflectoarelor în acest an.

Rezultatele încurajatoare pe 2016, de peste 2,5 ori mai mari decât în 2015 împreună cu un dividend cu asigură un randament de circa 13% a stârnit deja atenția multor investitori care au făcut tranzacții cu titlurile OIL de peste 19 milioane de lei de la începutul anului adică 92% din valoarea ultimelor 12 luni conform ZF.ro. Deasemenea titlurile OIL se află pe primul loc în topul creșterilor de la începutul anului cu o apreciere de peste 104%.

Topul creșterilor de la începutul anului Sursa: ZF.ro

În postarea sa de pe blogul Totul despre banii tai Laurențiu Roșoiu este de părere că aprecierea spectaculoasă a titlurilor OIL s-a datorat totodata implementării regulilor de guvernanță corporativă și a hotărârii ce s-a adoptat la ultima adunare generală a acționarilor din 10 Martie unde prin votul acționarilor s-a renunțat la majorarea de capital social ce ar fi dus la diluarea deținerilor micilor acționari, o măsură îndelung criticată.

Despre așteptările lui Laurențiu legate de OIL Terminal și de ce o consideră “o cenușăreasă” a bursei citiți mai multe în Renunțarea la majorare aduce vânt în pupă pentru Oil Terminal.