Prima ediție a conferinței de educație financiară Money Days va reuni la București o parte dinre cei mai cunoscuți educatori financiari din România într-un eveniment care va îmbina elemente de finanțe personale și investiții în diverse instrumente financiare.

Tema pe care am ales-o eu în cadrul conferinței este Cum analizezi investițiile la Bursa de Valori București? În cadrul prezentării mi-am propus să abordez ambele metode de analiză accesibile unui investitor mic de retail (analiza fundamentală și cea tehnică) și să evidențiez câțiva indicatori care ar merita urmăriți atunci când o companie este analizată.

Analiza fundamentală se referă la studierea rezultatelor financiare și calcularea diverșilor indicatori financiari. În cadrul Money Days îmi propun să ofer o privire de ansamblu asupra studierii rapoartelor financiare și a principalilor indicatori financiari care merită calculați și analizați. Tot la acest capitol, îmi propun să vin cu câteva exemple de rapoarte financiare pe care să le studiem împreună.

La capitolul investiții pentru dividende, îmi propun să vă arăt o modalitate simplă prin care veți putea estima valoarea dividendului unei companii. 

Analiza tehnică se referă la studierea graficelor de preț. Prin intermediul graficelor un investitor poate identifica zone în care poate iniția un ordin de cumpărare sau poate marca profitul acumulat. Graficele de preț, prin intermediul lumânărilor japoneze, ascund de fapt lupta între tabăra cumpărătorilor și cea a vânzătorilor luptă care lasă urme în graficele de preț și poate indica (uneori chiar și cu câteva zile în avans) că una dintre tabere ar urma să câștige războiul.

În cadrul prezentării Money Days îmi propun să vin cu câteva exemple – pattern-uri grafice care merită urmărite atunci când luați decizia de investi în acțiunile unei companii.

Așadar, în cazul în care sunteți interesați de investițiile la Bursa de Valori București, în cadrul conferinței Money Days veți primi un set de indicatori și metode de analiză cu ajutorul cărora veți face analize mult mai bine documentate.

Înscrierile la conferința Money Days sunt deschise, iar dacă veți folosi la înscriere codul de reducere “Rareș” veți primi o reducere de 200 lei la oricare pachet.