Medlife a raportat un profit net de 3 ori mai mare pe S1 față de perioada similară a anului trecut rezultatul fiind datorat unei creșteri semnificative pe toate liniile de afaceri ale grupului. Cifra de afaceri s-a majorat cu 28,7% în primele 6 luni ale anului majorarea provenind în special din sectorul stomatologic, clinici și laboratoare. Veniturile operaționale au crescut puternic fiind ajutate și de un câștig extraordinar de 627.000 lei provenit dintr-o tranzacție de tip vânzare și leaseback pentru o clădire din Banu Manta.

Medlife a continuat în acest an extinderea operațiunilor achiziționând o serie clinici cea mai recentă achiziție fiind 55% din acțiunile companiei Valdi Medica care operează spitalul Humanitas din Cluj Napoca. Datoriile companiei au continuat să crească la 6 luni ajungând la 426 mi lei în creștere cu peste 14% față de perioada similară a anului trecut.

Medlife anunță o majorare de capital prin emisiune de noi acțiuni

Recent Medlife și-a anunțat intenția de a opera o majorare de capital prin emisiunea de 2,6 mil de acțiuni noi și de asemena emiterea unor obligațiuni corporative în valoare de 274 mil de lei.

Acțiunile Medlife s-au înscris pe un trend ascendent de la începutul anului aducând investitorilor ce au participat la oferta publică de listare un randament de peste 45%. Recenta decizie a companiei de a opera o majorare de capital ce nu are încă o modalitate clară de desfășurare (nu se cunosc detalii legate de prețul de exercitare sau modalitățile de alocare) acesta urmând să se definească în cadrul AGA din 13 septembrie a provocat o oarecare neliniște în cadrul investitorilor și a dus la o mică corecție a prețului.

Mă aștept în continuare la o evoluție bună a cotațiilor Medlife compania beneficiind din plin de contextul economic favorabil iar recentele achiziții raportate de companie vor avea cu siguranță un impact pozitiv asupra veniturilor raportate pe viitor.

Analiza grafic zilnic Medlife – niveluri de suport si rezistenta

Indicatorii tehinici orientați spre scădere

Graficul Medlife a format începând cu luna mai la nivelul de pret 36 lei un suport serios ce ar putea fi din nou testat în perioada ce urmază. Atât indicatorul MACD cât și oscilatorul RSI au format o divergență puternic negativă fără să ofere nici un alt semn a unei reveniri a cotației. Media mobilă de 50 de zile (cu albastru în grafic) oferă deasemena un suport intermediar prețului.

Sursa: Profit.ro, ZF.ro, analiza proprie