Luna Mai si Iunie cred ca va aduce o perioada foarte aglomerata la BVB plina de raportari, listari si noi comunicate din partea companiilor listate.

De asemenea, indicele BET ava fi sub o puternica presiune de scadere din cauza datei ex-dividend pentru o serie de companii cu o pondere importanta in componenta indicelui (FP, SNP, ONE)

Tot in aceasta perioada s-a dat si startul listarilor pe piata principala, prima companie care si-a anuntat listarea fiind Agricover aceasta avand deschise subscrierile in cadrul IPO-ului chiar in aceasta perioada.

Presa financiara anunta in urma cu vreo doua saptamani ca la inceputul lunii Iunie si Hidroelectrica va deschide sunscrierile in cadrul unui IPO.

La ce sa fie atenti investitorii in perioada urmatoare:

  • corectiile ex-dividend – ar putea fi mai dure decat ar merita unele companii – aceste corectii ar putea reprezenta oportunitati de acumulare
  • IPO Agricover si Hidroelectrica – Mai – Iunie
  • rezultate financiare T1 2023 – unele companii ar putea raporta rezultate peste asteptari

Vrei să investeși la bursă în 2023?

Ai nevoie de un cont de tranzacționare la un broker autorizat. Deschiderea contului se poate face acum, 100% online, în doar 5 minute, prin intermediul telefonului mobil.

Mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori București și la Bursele Internaționale găsești pe www.goldring.ro. Alege Goldring – intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 23 de ani!