Indicele experimental BVB-Sentiment a fost creat cu scopul de a oferi investitorilor un indicator al sentimentului ce domină piața la un anumit punct. Acesta dorește să fie un barometru al stării emoționale și poate ajuta investitorii să ia decizii de a intra sau de a ieși din piață.

bvb sentimentIndicele variază între valoarea 0 care indică panică extremă și 100 care indică euforie. Valoarea BVB-Sentiment se calculează săptămânal urmărind evoluția celor 10 companii din indicele BET și ținând cont de mai mulți factori printre care: prețul, volumele de tranzacționare, medii mobile și indicatori tehnici.

Valoarea indicelui s-a apreciat în această săptămână cu 6 puncte și a reușit pentru prima dată de la fondare să intre în teritoriul de lăcomie care se află între valorile de 56 și 80 de puncte. Avansul s-a datorat numărului mare de companii din indicele BET care au înregistrat creșteri în această săptămână față de săptămâna precedentă și indicatorilor tehnici a căror valori s-au îmbunătățit considerabil. Totodată, graficele a 2 noi companii au reușit să depășească media mobilă de 50 de săptămâni (FP și BRD) fapt care a avut de asemenea, o influență pozitivă asupra indicelui.

grafic BVB-Sentiment