Indicele BVB-Sentiment a câștigat în această săptămână 2 puncte continuând avansul în teritoriul lăcomiei. Valoarea indicelui pentru

Valoarea indicelui BVB-Sentiment

Valoarea indicelui BVB-Sentiment

această săptămână este de 58,46 puncte, avansul fiind ajutat de îmbunătațirea indicatorilor tehnici și de aprecierea prețurilor care se apropie de maximele pentru 52 de săptămâni.

Indicele experimental BVB-Sentiment a fost creat cu scopul de a oferi investitorilor un indicator al sentimentului ce domină piața la un anumit punct. Acesta dorește sa fie un barometru al stării emoționale și poate ajuta investitorii sa ia decizii de a intra sau de a iesi din piață.

Per asamblu săptămâna acesta a fost una pozitivă pentru piața locală, toți indicii afișând creșteri de peste 1%. Indicele BET a câștigat 1,12% fiind a 7-a săptămână în care acesta crește. În acest moment indicele se află la o diferență de -0,27% față de începutul anului recuperând deci mare parte din corecția suferită.

Cele mai mari creșteri din rândul companiilor ce compun indicele BET s-au înregistrat în această săptămână pe BRD (+5,86), Transgaz (+3,15) și Romgaz (+2,39%). Titlurile Romgaz au reușit să depășească prețul de 23 RON după mai bine de 3 săptămâni de testare a pragului de rezistenta iar BRD a 2-a banca de pe piața locală a reușit să spargă rezistența de preț de 11 lei.

Grafic saptamanal BVB-Sentiment

Grafic saptamanal BVB-Sentiment