În plin sezon al raportărilor financiare principalul indice bursier american, indicele S&P 500, atinge maxime absolute și mulți analiști văd indicele îndreptându-se spre 3000 de puncte în acest an.

După o prăbușire de aproape 20% spre finalul anului trecut, când mulți investitori se așteptau ca piața americană să se transforme într-o piață bear, indicele S&P 500 reușește să anuleze integral corecția și să stabilească noi maxime având momentan un trend ascendent puternic.

Trendul ascendent al indicelui este susținut și de rezultatele bune raportate de companiile din sectorul de tehnologie care au pondere semnificativă în componența indicelui.

Vânzările Apple se îmbunătățesc în China după reducerea prețurilor aplicată anul trecut

În ultimul trimestru al anului trecut vânzările de iPhone, care reprezintă cam jumătate din vânzările totale, au scăzut cu 17% ratând estimările analiștilor. Pentru a contracara această tendință Apple a redus prețurile dispozitivelor iar această măsură pare ca a dat roade, vânzările de iPad-uri, ceasuri și servicii începând să se îmbunătățească în primul trimestru al anului 2019.

Rezultatele rapoarte de companie au depășit chiar și cele mai optimiste așteptări, veniturile au atins 58 miliarde de dolari iar profitul pe acțiune (EPS) a ajuns la 2.46$ depășind cu mult așteptările de 2.37$.

Compania se așteaptă pentru următorul trimestru la venituri de 31 miliarde de dolari în linie cu așteptările analiștilor.

Scăderea de peste 39% a acțiunilor Apple din a doua parte a anului trecut a fost în mare parte recuperată, momentan acțiunile aflându-se într-o fază de consolidare la nivelul de 200$.

Rezultatele Amazon stabilesc un nou record

Rezultatele Amazon s-au dublat în primul trimestru din 2019 atingând 3.6 miliarde de dolari sau 7.09$ pe acțiune și stabilind cu această ocazie un nou record absolut.
Sectoarele care au înregistrat cele mai mari creșteri:

  • Amazon Web Services creștere a veniturilor cu 41% până la 7.7 miliarde de dolari. Rezultatul operațional a crescut cu 59% atingând 2.2 miliarde de dolari.
  • Veniturile din serviciile pe bază de abonament au ajuns la 4.3 miliarde de dolari înregistrând o creștere de 42%

Trăgând linie după acest prim trimestru cu rezultate record se poate observa că veniturile operaționale în divizia din America de Nord s-au dublat atingând 2.3 miliarde de dolari.

Acțiunile Amazon se află la doar un pas de maximale absolute atinse în toamna anului trecut, iar rezultatele încurajatoare stabilite în primul trimestru par a alimenta optimismul investitorilor.

Facebook reușește să surprindă plăcut prin rezultatele raportate în ciuda scandalurilor în care este implicată

Acțiunile Facebook au crescut cu peste 40% de la începutul anului 2019 iar după anunțarea rezultatelor financiare, în 24 Aprilie, acțiunile s-au mai apreciat cu încă 10%.
Compania a fost implicată în ultimele 12 luni în mai multe scandaluri legate de expunerea datelor personale a utilizatori care folosesc platforma, toate acestea soldându-se cu sancțiuni și amenzi care vor trebui achitate de companie în următorii ani.

Cu toate acestea, potrivit ultimului raport de companie, numărul utilizatorilor activi, doar pe platforma Facebook, a crescut de la an la an cu 8%.

Potrivit aceluiași raport în jur de 2.1 miliarde de oameni folosesc cel puțin una dintre platformele Facebook, Instagram, WhatsApp și Oculus.

În ciuda problemelor de securitate în care este implicată compania în cadrul conferinței telefonice cu analiștii, managementul Facebook a anunțat că numărul agențiilor care folosesc platforma pentru publicitate a crescut iar veniturile din publicitate au crescut cu 30%.