Piata locala a fost foarte volatila in ultima perioada multe companii inregistrand scaderi importante de la o zi la alta insa am avut parte si de reveniri puternice pe cateva simboluri cu cresteri chiar si de peste 20%.

In acest conditii probabil multi investitori se intreaba

Ce se intampla cu bursa? Eu nu mai inteleg nimic.

Asa cum stim cu totii, bursele incearca mereu sa anticipeze viitorul (evolutia business-ului unei companii, propuneri de dividend etc.)

Daca in vremuri de pace in aceasta perioada investitorii erau concentrati pe propunerile de dividend, pe rebalansarea portofoliilor in urma publicarii rezultatelor financiare preliminare sau propuneri de buget pentru anul 2022, in aceasta perioada tulbure, piata este in cautarea unei directii.

Pentru a definii acesta directie investitorii incearca sa identifice diverse repere de care sa se aghete pentru a anticipa ce se va intampla pe viitor.

Avand in vedere contextul tulbure pe care il traversam consider ca momentan aceste repere nu mai sunt natura fundamentala (rezultatele financiare, dividende, actiuni gratuite) ci mai degraba tin de situatia geopolitica.

Consider ca acum investitorii sunt mai degraba atenti la semnalele care ar putea indica o detensionare a conflictului si o revenire la o oarecare normalitate.

Daca vom vedea vreun acord de pace sau o detensionare a situatiei atunci cel mai probabil investitorii vor incepe sa-si indrepte atentia si la factorii fundamentali pe care ne-am obisnuit sa-i analizam aici in comunitate.

YouTube player

Vrei să investeși la bursă în 2024?

Ai nevoie de un cont de tranzacționare la un broker autorizat. Deschiderea contului se poate face acum, 100% online, în doar 5 minute, prin intermediul telefonului mobil.

Mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori București și la Bursele Internaționale găsești pe www.goldring.ro. Alege Goldring – intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 23 de ani!