Am lansat proiectul Investestelabursa în 2016 cu scopul de a oferi educație bursieră tuturor celor interesați de a face ceva mai mult cu economiile lor și pentru a distruge miturile care pluteau în spațiu public în legătură cu domeniul bursier.

De-a lungul celor 4 ani de activitate am publicat peste 150 de materiale video în care am abordat diverse subiecte din domeniul finanțelor personale și investițiilor. Prin materialele publicate am vrut să ofer un exemplu investitorilor începători că se poate investi la bursă pe cont propriu și dacă eu, un simplu investitor din Târgu Mureș reușesc să obțin randamente mai bune decât clasicele depozite bancare atunci oricine poate investi cu succes la bursă.

Deoarece simțeam că pentru a lua decizii de investiții mult mai bine informate am nevoie de mai multe date decât îmi oferă brokerul cu care lucrez, de-a lungul timpului, am încercat să-mi construiesc o serie de unelte prin intermediul cărora să am acces rapid la informațiile care mă interesau. Am făcut diverse experimente, am grupat datele sub diverse forme până când am ajuns la o formulă care să-mi ofere acea imagine de ansamblu asupra unei companii, imagine care să mă ajute în decizia de investiții.

Toate aceste instrumente de analiză pe care le-am creat de-a lungul timpului le-am inclus în Comunitatea Investestelabursa o secțiune premium a proiectului Investestelabursa disponibilă pe bază de autentificare.

Deoarece știu cât de importantă este pentru un investitor începător interacțiunea cu alți investitori, schimbul de idei, schimbul de opinii am integrat în cadrul Comunității Investestelabursa diverse module prin intermediul cărora membrii comunității pot interacționa unii cu alții și pot chiar împărtăși investițiile pe care le fac. Pentru o interacțiune cât mai directă am integrat în comunitate una din cele mai performate platforme de chat care este disponibilă pe telefon, tabletă, desktop sau în browser.

De ce să faci parte din Comunitatea Investestelabursa

Rapoarte detaliate pentru companiile listate la Bursa de Valori București

Pentru a descoperi companiile care au potențial de creștere pe bursă un investitor are nevoie să vadă o imagine de ansamblu asupra companiei care să includă ultimii indicatori financiari, o imagine asupra rezultatelor trimestriale din anii anteriori cât și ultimele știri legate de companie.

Toate aceste informații sunt disponibile în Comunitatea Investestelabursa în cadrul celor 21 de rapoarte de companie care acopera momentan indicele BET și BET-FI.

Imagine de ansamblu asupra ultimelor rezultate financiare

Pentru a avea o imagine de ansamblu asupra ultimelor rezultate financiare am creat o secțiune specială în cadrul Comunității Investelabursa numită Finbord în care investitorii pot identifica acele companii care au surprins plăcut în urma ultimelor rezultate financiare publicate.

Totodată pot vedea un top al celor mai ieftine companii, al companiilor care sunt cele mai rentabile, cele mai profitable etc.

Tot acest tablou de bord se actualizează în fiecare zi pe baza ultimelor prețuri de închidere și se schimbă de fiecare dată când companiile își publică rezultatele financiare.

Date istorice la nivel trimestrial și anual începând cu anul 2015

Pentru a înțelege mult mai bine business-ul companiei și pentru a analiza mult mai ușor rezultatele financiare raportate de companii am adunat în cadrul Comunității Investelabursa datele financiare istorice pornind din anul 2014 – 2015 al celor mai mari și cele mai lichide 38 de companii listate la Bursa de Valori București.

Aceste date sunt afișate sub formă de grafice fiind astfel mult mai ușor de înțeles și interpretat de orice investitor care nu are o experiență în domeniul financiar.

Premiu lunar pentru cel mai activ membru în comunitate oferit de Purcari Winery

Cel mai activ membru în Comunitatea Investestelabursa este premiat la finalul fiecărei luni de compania Purcari cu o sticla de vin.

Ce trebuie să faci pentru a câștiga premiul lunar pus la bătaie de Purcari?

  1. Devino membru al Comunității Investestelabursa cu un abonament anual
  2. Devino cel mai activ membru în cadrul secțiuni Q&A a comunității (pune întrebări sau răspunde la întrebările celorlalți membri)
  3. Postează cel puțin o îregistrare în Jurnalul Comunității

Tutoriale dedicate investitorilor începători

Comunitatea Investestelabursa vine în întâmpinarea investitorilor începători printr-o serie de tutoriale și video-uri din cadrul webinariilor exclusive prin intermediul cărora cei care sunt la început de drum pot învăța cum să identifice cele mai bune oportunități de investiții.

Comunitate de investitori pasionați

Poate cea mai importantă componentă a Comunității Investestelabursa este comunitatea de investitori care interacționează continuu și face schimb de informații prin intermediul chat-ului și secțiunii Q&A.

Totodată prin intermediul Jurnalului Comunității Investitorii pot vedea cum gândesc investițiile membrii comunității și ce modificări fac aceștia periodic în cadrul propriului portofoliu de investiții.