Analiștii de la Goldring au publicat recent un raport de analiză referitor la companiile din principalele sectoare de activitate de pe bursa americană companii incluse și indicele S&P500.

După un an 2019 in care indicele S&P500 a adus investitorilor un randament de aproximativ 30%, în 2020, odată cu răspânidrea virsului în tot mai multe state din Europa și instituirii măsurilor de izolare la domiciliu indicele a intrat într-un val de corecție care în scurt timp a dus la o prăbușire a bursei americane cu peste 35%.

Trendul se inversează spre finalul lunii Martie în urma disucțiilor legate de introducerea unor stimuli fiscali și redeschiderea treptată a economiei.

În toată perioadă de agitație si volatilitate extremă din prima parte a anului, aurul a reprezentat un plasament inspirat, în ciuda unei scăderi agresive în prima parte a lunii Martie.

Cum au evoluat companiile din principalele sectoare de activitate 

Companiile din sectorul de sănătate au avut în general o evoluție pozitivă astfel, acțiunile Johnson & Johnson s-au apreciat cu aproape 11% în acest an, acțiunile UnitedHealth Group s-au apreciat cu peste 26% iar acțiunile Merck & Co. afișează o creștere de 6.6%.â

Sectorul de utilități reprezentat de companii precum NextEra Energy sau The Southern Co afișează de asemena creșteri importante la 9 luni. În topul creșterilor fiind acțiunile NextEra Energy care s-au apreciat în acest an cu aproape 26%.

“Nevoia de tehnologie a fost probabil mai mare ca niciodată. Majoritatea afacerilor au fost nevoite să își transfere activitatea online pentru a supraviețui în perioada pandemiei” acesta fiind și motiv pentru care multe din companiile care activează în acest sector s-au bucurat de aprecieri importante ale prețului acțiunile.

Analiză sectoare S&P – citește raportul gratuit

Cum faci pasul către investiții la bursă?

Deschiderea unui cont de tranzactionare la un broker autorizat se poate face acum online în 5 minute prin intermediul telefonului mobil.

În cazul în care dorești să afli mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori Bucuresti si pe bursele internationale poti face acest lucru prin intermediul GOLDRING SA – www.goldring.ro,  Intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 22 de ani.