Analiștii de la Goldring au publicat recent un raport de analiză referitor la companiile din principalele sectoare de activitate de pe bursa americană companii incluse și indicele S&P500.

După un an 2019 in care indicele S&P500 a adus investitorilor un randament de aproximativ 30%, în 2020, odată cu răspânidrea virsului în tot mai multe state din Europa și instituirii măsurilor de izolare la domiciliu indicele a intrat într-un val de corecție care în scurt timp a dus la o prăbușire a bursei americane cu peste 35%.

Trendul se inversează spre finalul lunii Martie în urma disucțiilor legate de introducerea unor stimuli fiscali și redeschiderea treptată a economiei.

În toată perioadă de agitație si volatilitate extremă din prima parte a anului, aurul a reprezentat un plasament inspirat, în ciuda unei scăderi agresive în prima parte a lunii Martie.

Cum au evoluat companiile din principalele sectoare de activitate 

Companiile din sectorul de sănătate au avut în general o evoluție pozitivă astfel, acțiunile Johnson & Johnson s-au apreciat cu aproape 11% în acest an, acțiunile UnitedHealth Group s-au apreciat cu peste 26% iar acțiunile Merck & Co. afișează o creștere de 6.6%.â

Sectorul de utilități reprezentat de companii precum NextEra Energy sau The Southern Co afișează de asemena creșteri importante la 9 luni. În topul creșterilor fiind acțiunile NextEra Energy care s-au apreciat în acest an cu aproape 26%.

“Nevoia de tehnologie a fost probabil mai mare ca niciodată. Majoritatea afacerilor au fost nevoite să își transfere activitatea online pentru a supraviețui în perioada pandemiei” acesta fiind și motiv pentru care multe din companiile care activează în acest sector s-au bucurat de aprecieri importante ale prețului acțiunile.

Analiză sectoare S&P – citește raportul gratuit

Vrei să investeși la bursă în 2024?

Ai nevoie de un cont de tranzacționare la un broker autorizat. Deschiderea contului se poate face acum, 100% online, în doar 5 minute, prin intermediul telefonului mobil.

Mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori București și la Bursele Internaționale găsești pe www.goldring.ro. Alege Goldring – intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 23 de ani!