Multi investitori incepatori pornesc la drum cu strategia replicarii indicelui BET insa adesea descopera ca aceasta strategie este mai grea de urmat decat credeau initial.

Provocari in replicarea indicelui BET

Comisioanele de tranzactionare si suma mica disponibila 

Investitorii incepatori fiind la inceput de drum in universul investitiilor la bursa sunt dispusi sa investeasca sume mici de bani (300 lei, 500 lei pana in 1000 lei)

Replicarea indicelui prin investitia in primele 7 companii este dificil de realizat fara sume importante de bani

Comisioanele de tranzactionare mari erodeaza randamentele investitorului in cazul in care suma investita este mica

Diversificarea portofoliului

Regula de aur in investitii este diversificarea portofoliului insa replicarea indicelui prin investitia in primele 7 companii nu aduce o diversificare prea larga.

Companiile cu pondere mare in indicele BET pot fi grupate in doar 2 sectoare: energetic si bancar.

Astfel investitorul incepator ajunge sa detina in portofoliu compus din 2 sectoare care nu ofera o diversificare prea larga.

Strategia de investitii vs Emotiile investitorului incepator

Desi strategia de replicare a indicelui BET pare simpla de urmat investitorii incepatori sunt adesea purtati de valul emotiilor dincolo de planul initial de replicare.

Volatilitatea pretului din piata, bombardamentul stirilor de tot felul ii face adesea pe micii investitori aflati la inceput de drum sa abandoneze strategia dupa doar cateva luni.

Vrei să investeși la bursă în 2024?

Ai nevoie de un cont de tranzacționare la un broker autorizat. Deschiderea contului se poate face acum, 100% online, în doar 5 minute, prin intermediul telefonului mobil.

Mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori București și la Bursele Internaționale găsești pe www.goldring.ro. Alege Goldring – intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 23 de ani!