Avand in vedere volatilitatea ridicata si scaderile accelerate ale burselor din ultima perioada l-am invitat pe brokerul Antonio Oroian la o discutie in care am fost curios sa aflu de la dansul ce parere au brokerii Goldring despre situatia actuala si daca ar fi acesta un moment bun pentru a intra la cumparare.

Rares: Cum vedeti voi la Goldring situatia actuala? Cat mai scad bursele?

Antonio Oroian – broker Goldring: E un moment foarte complicat pentru piete, riscul geopolitic este unul important care nu poate fi neglijat. Piata este dominata de panica. Clientilor le-am spus de la inceputul anului sa fie mai prudenti pentru ca stiam ca o evolutie similara cu cea din 2021 este putin probabila si in acest an. Impactul psihologic este unul puternic momentan, pentru ca investitorii care au inceput sa investeasca la bursa recent, sunt pentru prima data confruntati cu astfel de scaderi bursiere si sunt fireste foarte speriati.

Rares: Mai putem spera intr-o revenire a pietei in partea a doua a anului asa cum am vazut in anul 2020?

Antonio Oroian – broker Goldring: Greu de estimat. Vedem cu totii ca situatia din Ucraina ramane tensionata desi sanctiunile curg asupra Rusiei. Vedem de asemena ca Rusia ameninta cu sistarea transportului de gaze catre Europa care ar putea avea consecinte destul de grave asupra economiei globale. Pe de alta parte Romania sta destul de bine din acest punct de vedere pentru ca nu suntem atat de dependenti de gazele rusesti.

YouTube player

Vrei să investeși la bursă în 2023?

Ai nevoie de un cont de tranzacționare la un broker autorizat. Deschiderea contului se poate face acum, 100% online, în doar 5 minute, prin intermediul telefonului mobil.

Mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori București și la Bursele Internaționale găsești pe www.goldring.ro. Alege Goldring – intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 23 de ani!