După o perioadă de letargie, luna August ne-a adus rezultatele financiare semestriale pentru companiile listate la Bursa de Valori București.

Publicarea rezultatelor semestriale a fost așteptată de mulți investitori deoarece prin intermediul cifrelor publicate au putut cuantifica impactul perioadei de carantină asupra profitabilității companiilor.

Analizând rezultatele financiare publicate până la această dată putem observa că multe dintre companiile cunoscute au anunțat rezultate peste estimări și cu toate că cifrele raportate sunt în scădere față de perioada similară a anului trecut, acțiunile unor companii au încă potențial de a crește în a doua parte a acestui an.

Care sunt companiile care au raportat rezultate peste așteptări?

Trimestrul doi a acestui an a fost marcat de introducerea măsurilor stricte de izolare la domiciliu.

Datorită măsurilor impuse de autorități așteptările investitorilor legate de rezultatele financiare pe care companiile le-ar putea raporta la finalul semestrului întâi au fost destul de scăzute iar estimările analiștilor financiari au venit să confirme acest lucru.

Rezultatele financiare publicate de unele companii au venit însă ca o surpriză dovedind că în ciuda măsurilor severe impuse de autorități, managementul companiilor a reușit găsească soluții astfel încât business-ul să funcționeze.

În cadrul webinarului live Oportunitățile toamnei la BVB care va avea loc Joi 27 August de la ora 20 pe canalul de Youtube Investestelabursa vom analiza rezultatele financiare publicate de aceste companii și vom încerca să facem o serie de simulări pentru trimestrele următoare pentru a vedea ce rezultate ar putea raporta în a doua parte a acestui an.

Pentru a fi notificat când începe webinarul LIVE te poți abona canalului de Youtube Investestelabursa și activeaza notificările  – Canal Youtube Investestelabursa

Primele estimări de dividende pentru anul 2021

Chiar dacă rezultatele financiare din acest an vor fi mai mici decât cele raportate anul trecut, multe dintre companiile listate la Bursa de Valori București își vor respecta politica de dividend.

Având rezultatele semestriale și estimând profitul pe care l-ar putea raporta companiile în trimestrele trei și patru a acestui an vom face primele calcule legate de dividendele pe care le-ar putea distribui companiile în primăvara anului viitor.

Joi 27 August de la ora 20 pe canalul de Youtube Investestelabursa va voi prezenta primele estimări de dividende pornind de la rezultatele semestriale.

Vor distribui companiile dividende suplimentare? – estimari dividende suplimentare 2020

Având în vedere nevoia tot mai mare de bani la bugetul de stat nu este exclus să asistăm în toamna acestui an la o nouă rundă de dividende distribuite de companiile de stat.

În ciuda unor rezultate financiare în scădere multe dintre companiile în care statul este acționar majoritar au rezerve importante de cash.

Joi 27 August de la ora 20 pe canalul de Youtube Investestelabursa va voi prezenta o serie de calcule pe care le-am făcut, în care am estimat ce dividende suplimentare ar putea distribui companiile dacă ar aplica o rată de distribuție de 35% sau de 50% a numerarului pe care îl au în conturi.

Pentru a fi notificat când începe webinarul LIVE te poți abona canalului de Youtube Investestelabursa și activeaza notificările

Informatii de la brokerii Goldring prinvind evoluția companiilor în a doua parte a acestui an

Brokerii de la Goldring au emis recent un raport privind rezultatele financiare semestriale pe care îl vom analiza în cadrul webinarului LIVE de Joi 27 August.