Bursa de la Bucuresti ca oricare alta bursa ofera investitorilor pe langa o multitudine de oportunitati bune de investitii si cateva capcane investitionale in care investitorii neexperimentati pot cadea prada foarte usor.

In cadrul materialelor pe care le-am publicat aici pe site-ul Investestelabursa am discutat mereu despre oportunitatile investionale oferite de bursa dar si despre modul in care investitorii le pot descoperi.

Am realizat chiar si un tutorial absolut gratuit pe care investitorii il pot parcurge pentru a invata bazele analizei fundamentale – Tutorial gratuit de investitii

Consider insa ca ar fi oportun sa discutam si despre cateva capcane investitionale la care investitorii ar trebui sa fie atenti odata ce patrund in acest univers investitional plin de oportunitati.

Capcana dividendelor atractive

Companiile listate la bursa distribuie periodic o parte din profiul realizat in anul anterior prin dividende catre actionari.

Randamentul acestor dividende poate depasi in unele cazuri chiar si 10% fapt care transforma actiunile acelei companii intr-o oportunitate de neratat pentru unii investitori.

Consider ca aceste dividende cu randamente foarte ridicate se pot transforma uneori intr-o capcana pentru investitorii neexprimentati pentru ca dupa distribuirea dividendele actiunile companiei pot scadea chiar cu mai mult decat dividendul oferit.

Capcana lichiditatii actiunilor

Lichiditatea actiunilor la BVB poate fi uneori foarte scazuta.

Avem in continuare listate multe companii care desi raporteaza rezultate financiare foarte bune lichiditatea actiunilor este foarte scazuta fapt care ii face pe multi investitori sa fie precauti in a acumula pozitii importante pe acele companii.

Capcana ofertelor de listare

Un celebru proverb romanesc spune “Nu tot ce zboara se mananca”

In ultimii ani la BVB s-au listat foarte multe companii unele dintre ele venind in fata investitorilor cu planuri foarte indraznete de dezvoltare dar si cu rezultate financiare care indicau o crestere accelerata a business-ului.

Din pacate, dupa primul an de la listare, nu toate companiile au reusit sa atinga obictivele prezentate in memorandum.

In concluzie, investitorii ar trebui sa fie foarte atenti la cifrele pe care companiile le prezinta ca obiective pentru urmatorii ani si sa analizeze in ce masura aceste cifre sunt realiste si pot fi atinse.

Vrei să investeși la bursă în 2024?

Ai nevoie de un cont de tranzacționare la un broker autorizat. Deschiderea contului se poate face acum, 100% online, în doar 5 minute, prin intermediul telefonului mobil.

Mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori București și la Bursele Internaționale găsești pe www.goldring.ro. Alege Goldring – intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 23 de ani!