In conditiile in care bursa locala a inregistrat o scadere in ultimele zile, multi investitori se intreaba: “Oare acesta e finalul acestui ciclu de crestere la BVB?”

In cadrul evenimentului”BVB What’s Next 2022″ am facut o scurta prezentare a perspectivelor pentru anul 2022 a principalelor companii care fac parte din indicele BET.

Am discutat despre Banca Transilvania, BRD, dar si despre companiile din sectorul energetic.

Ne-am uitat peste rezultatele financiare pe care le-ar putea raporta in 2021 dar mai ales peste rezultatele estimate pentru anul 2022 pentru a intui daca aceste companii sunt prea scumpe sau ar mai avea loc de crestere.

De asemenea, am cerut si opinia brokerilor de la Goldring in legatura cu evolutia pietei locale in 2022 pe care o redau mai jos

Cred că finalul acestui an și începutul anului viitor vor fi marcate de o volatilitate mai ridicată, având în vedere contextul economic, pandemic actual și deciziile în așteptare ale băncilor centrale.

E greu de estimat ce sectoare vor performa anul viitor, însă dacă e să luăm în considerare factorii actuali, putem spune că sectorul energetic și bancar sunt în continuare de urmărit, cel puțin pentru prima parte a anului.

De atlfel, e foarte probabil să vedem o rotație a sectoarelor dinspre cele de growth, spre cele mai defensive.

Cred că dacă prețurile energiei vor rămâne în continuare la aceste niveluri maxime, acest lucru va afecta destul de mult marjele companiilor, pentru care oricum e foarte greu să mai vedem creșteri cum am văzut în acest an, la nivelul rezultatelor financiare.

Din punctul meu de vedere, dacă 2021 poate fi considerat să fi fost un an al oportunităților, 2022 cred că va fi un an de tranziție, spre noi repere economice și sociale.

Până vom avea noi informații pe baza cărora să luăm decizii de investiții, companiile care au performat la nivelul primelor nouă luni din acest an, rămân în continuare ”in focus”

Antonio Oroian – Broker SSIF Goldring

YouTube player

Vrei să investeși la bursă în 2023?

Ai nevoie de un cont de tranzacționare la un broker autorizat. Deschiderea contului se poate face acum, 100% online, în doar 5 minute, prin intermediul telefonului mobil.

Mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori București și la Bursele Internaționale găsești pe www.goldring.ro. Alege Goldring – intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 23 de ani!