Indicele BET al bursei de la Bucuresti a reusit in aceasta saptamana sa depaseasca maximele atinse in 2007 depasind pragul de 10,800 de puncte.

Bursei de la Bucuresti i-au trebuit 14 ani pentru a atinge maximele din 2007, perioada care a fost marcata de mai multe dificultati economice precum cea a datoriilor din zona euro dar si dificultati pe plan local unde, declaratiile politice iresponsabile au pus presiune pe cotatiile companiilor.

Cu toate ca revenire la maximele dinaitea crizei din 2007 a durat 14 ani randamentele aduse de companiile listate la BVB au fost consistente.

Astfel, in ultimii 12 ani (perioada 2009 – 2020) companiile cuprinse in indicele BET au adus investitorilor un randament de 17.5% in lei respectiv un randament de 13.7% in dolari.

Mai mult, conform declaratiilor facute recent de Adrian Tănase, CEO BVB bursa locala este prima bursa din regiune care trece peste nivelul crizei financiare din 2008.

Merita sa investestesti acum la bursa?

In conditiile in care bursa locala este la maxime istorice, multi investitori incepatori se ingrijoreaza ca investind acum fac pasul cam tarziu si ca poate bursa va scadea in perioada urmatoare.

Corectii bursiere de cateva procente au existat si vor exista periodic, acest lucru nu ar trebui sa ingrijoreze pe nimeni. Aceste scaderi pot fi privite de investitori ca o oportunitate buna de a acumula actiuni ale unor companii solide la preturi mai bune.

Consider ca la bursa mereu vor exista oportunitatii de investitii si tine doar de noi sa le identificam.

Vrei să investeși la bursă în 2023?

Ai nevoie de un cont de tranzacționare la un broker autorizat. Deschiderea contului se poate face acum, 100% online, în doar 5 minute, prin intermediul telefonului mobil.

Mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori București și la Bursele Internaționale găsești pe www.goldring.ro. Alege Goldring – intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 23 de ani!

Companii pe care am pus ochii

Asa cum mentionam si mai sus la bursa exista mereu companii subevaluate care ar putea oferi o surpriza placuta investitorilor in perioada imediat urmatoare.

Recent am analizat o serie de companii pe care le consider usor subevaluate si care au raportat rezultate financiare bune la final de 2020.