Ultimele saptamani au fost caracterizate de o lichiditate foarte slaba pe Bursa de Valori Bucuresti.

Fiind o perioada tipica de vacanta atat investitorii individuali cat si marii investitori institutionali in acest moment asteapta rezultatele financiare semestriale pentru a primi noi informatii despre evolutia cifrelor financiare la finala trimestrulului doi.

In acest context de letargie brokerii companiei Goldring par insa ingrijorati de evolutia principalului indice bursier BET de la Bursa de Valori Bucuresti.

Intr-o analiza publicata pe 13 Iulie brokerul Radu Cojoc al companiei Goldring noteaza

În ultimele săptămâni am putut observa la Bursa de Valori București o perioadă dominată de indecizie, cu volume de tranzacționare sub media ultimului an și fără modificări notabile. Numărul de noi cazuri de COVID-19 a crescut semnificativ în ultima săptămână, ajungând la noi maxime, acest fapt punând sub semnul întrebării continuarea relaxării restricțiilor, ba chiar fiind posibilă reintroducerea altor măsuri de restricții, după cum am văzut în situația actuală de la graniță.

Dacă analizăm graficul zilnic al indicelui BET, putem observa că evoluția indicelui a ajuns într-un punct foarte important, la nivelul de suport de 8.400 de puncte. Vedem că această zonă a acționat în primul rând ca și rezistență în perioada aprilie-mai, când piața revenea în urma șocului inițial cauzat de pandemie. După trecerea indicelui peste rezistență, acest nivel s-a transformat firesc într-unul de suport, care a mai fost testat după aceea la mijlocul lui iunie.

Totodată, indicele BET a trecut săptămâna aceasta sub media mobilă de 50 de zile, ceea ce sugerează posibilitatea unei evoluții descendente pe termen mediu. De asemenea, media mobilă de 20 se aproprie de intersecția cu media de 50, marcând astfel un nou semnal “bearish”.

Brokerii companiei Goldring recomanda in acesta perioada prudenta si urmarirea nivelului de 8400 puncte, acesta fiind un punct important de plecare in oricare directie acum in prag de raportari financiare semestriale.