Avansul indicelui BET a continuat și în această săptămână, indicele afișând la finalul acestei săptămani o creștere de +0,28%. După această creștere BET a reușit să depășească timid pragul de 7000 de puncte.

Mulți investitori se întreabă acum: Cât va mai dura acest raliu?

Cu riscul de a greși, aș îndrăzni să fac în cele ce urmează o prognoză pentru evoluția indicelui din următoarea perioadă. Teritoriul aflat între 7000 – 7100 de puncte în care indicele a pătruns este o zonă de rezistență serioasă în care acesta a mai avut dificultăți în a înainta și în trecut. Dacă ar fi să aplicăm teoria valorilor lui Elliot asupra graficului zilnic, puteam observa că indicele a suferit o corecție agresivă de tip A-B-C și după creșterile de la începutul anului s-ar afla acum într-un punct 3. Punctul cu numărul 3 se află la o extensie Fibonacci de 1,272 din punctul 1 ce îi conferă o oarecare importanță si rezisteță. Având această zonă de rezistență mă aștept ca indicele să realizeze în acestă zonă o consolidare pentru o perioadă de timp înainte să plece către următoarea țintă: rezistența de la 7400 de puncte ce se află la același nivel cu punctul B.

Așa cum se vede și în imaginea de mai jos oscilatorii folosiți dau semene de oboseală, aceștia aflându-se de ceva timp în zona de supracumpărare. Intersecțiile marcate sunt semne incipiente ale unor corecții ce ar putea urma. În cazul unor corecții zonele suport ar putea fi 6900 de puncte sau 6800 de puncte.

Analiza grafic zilnic indicele BET

Analiza grafic zilnic indicele BET