București, 31.01.2022 – Atheneum Advisors, companie românească de consultanță pentru companii, obține statutul de Consultant Autorizat pentru SMT AeRO, sistemul alternativ de tranzacționare pentru acțiuni și obligațiuni al Bursei de Valori București.

Compania a fost fondată în 2021 de Bogdan Mugescu și își propune să lucreze cu antreprenorii locali care doresc să acceseze piața de capital pentru a-și finanța creșterea.

Odată cu efervescența din ultimii doi-trei ani de pe piața de capital locală, tot mai mulți antreprenori se uită către Bursa de Valori București pentru a atrage capital. O listare de instrumente financiare la BVB presupune un proces de pregătire temeinică,
atât înainte cât și după sunarea clopoțelului, iar noi ne-am propus să oferim companiilor toate serviciile de care acestea au nevoie: comunicare, relația cu investitorii, PR, dar și audit financiar și juridic împreună cu partenerii noștri.

Totodată, alături de brokerii autorizați vom lucra la pregătirea Memorandumului/Prospectului, la documentele pre-listare și la raportările periodice și curente post-listare

Bogdan Mugescu, Managing Partner și Fondator al Atheneum Advisors.

Compania își propune să atragă atât companii noi, pe piața Principală a BVB și pe AeRO, dar și să colaboreze cu o serie de companii care deja sunt listate.

“Am remarcat că foarte multe companii tinere și cu potențial de creștere au nevoie de asistență și expertiză pentru a-și îndeplini statutul de companie listată odată cu venirea pe AeRO, iar cu ajutorul unei echipe profesioniste alături, fondatorii, acționarii,
angajații și partenerii de afaceri vor primi valoare pe termen lung. Experiența noastră de peste zece ani în domeniul economic și financiar ne face să avem o bună înțelegere a ceea ce înseamnă procesul de listare la bursă dar și care sunt așteptările
investitorilor de la antreprenorii români”, a completat Bogdan Mugescu.

Pe lângă serviciile oferite antreprenorilor care doresc accesarea pieței de capital, Atheneum Advisors va prelua mandate de M&A (fuziuni și achiziții), pentru acele companii care doresc atragerea unui investitor minoritar sau exit total către un fond de investiții sau investitor strategic. În acest proces, compania va oferi servicii de suport, precum due-dilligence financiar și juridic, evaluarea de piață, identificarea potențialilor cumpărători și asistență completă până la finalizarea tranzacției.

Bogdan Mugescu a lucrat în ultimii opt ani ca Specialist Business Development la Bursa de Valori București (2014-2017), Director de Dezvoltare al Good People SA – deținătorul mărcii FRUFRU (2017-2020) și Director de Dezvoltare al Impetum Group – companie care reunește ROCA, ROCA X și CITR (2020-2021).